Crna hronika

Albanski državljani osumnjičeni za nedozvoljen prelaz granice i krijumčarenje dva lica

Službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi lišili su danas slobode Đ.D. (22) i K.K. (44), državljane Republike Albanije, zbog sumnje da su iz Albanije u Crnu Goru prokrijumčarili dva lica – takođe albanske državljane, u namjeri da ih dalje prokrijumčare kroz nekoliko zemalja do Republike Italije kao krajnje destinacije.
Albanski državljani osumnjičeni za nedozvoljen prelaz granice i krijumčarenje dva lica
Portal AnalitikaIzvor

Đ.D. i K.K. su juče, kako se sumnja, po prethodnom dogovoru, omogućili V.M. i K.B. nedozvoljen prelaz državne granice iz Albanije u Crnu Goru, u namjeri da ih dalje ilegalno takođe van graničnog prelaza prebace u Hrvatsku pa do Italije.

-Osumnjičeni Đ.D. i K.K. su, sumnja se, ove nezakonite radnje preduzimali iz koristoljublja, s obirom da su sa V.M. i K.B. dogovorili isplatu od 600 eura od čega su im ova lica dala pola navedenog iznosa po ulasku u Crnu Goru., saopšteno je iz Uprave policije.

Službenici granične policije su ova četiri lica danas zatekli na lokaciji Stara karaula, gdje su, kako se sumnja, imala namjeru da ilegalno – van graničnog prelaza pređu granicu sa Hrvatskom.

Lica su predata službenicima CB Herceg Novi na dalje postupanje. 

Osumnjičeni Đ.D. i K.K. su, uz krivičnu prijavu, privedeni zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Herceg Novom, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.  

Portal Analitika