Politika

Bivši članovi FOM SDP: Vrijeme gospodara i perjanika je iza nas

Sa žaljenjem posmatramo način ophođenja naših nekadašnjih drugara, koji nakon istupanja većine forumaša, usijanih glava srljaju i rade na nestanku nekada najprepoznatljivije omladinske organizacije u Crnoj Gori.
Bivši članovi FOM SDP: Vrijeme gospodara i perjanika je iza nas
Portal AnalitikaIzvor

Saopštenje dostavljeno od strane ''ostataka'' Foruma mladih obiluje ne samo revanšističkim tendencijama već i neistinitim tvrdnjama, a navedene insinuacije nijesu iznjedrile njihove ''pametne'' mlade glave, već spin doktori u pokušaju, koji izgleda već sada shvataju da su neostvarive zamišljene ambicije, kazali su bivši članovi FOM SDP-a Crne Gore okupljeni oko Ivana Brajovića.

Forum mladih SDP nastavlja svoj rad lišen onih koji svojim grčevitim držanjem za funkcije i „male fotelje“, hvatajući zalet za one malo veće i udobnije, su zatvarali vrata i prostor članstvu FOM SDP. Oni koji su najviše dobili od naše organizacije, koji su mnoge privilegije ostvarivali na njen račun pričaju o samovolji pojedinaca, saopšteno je danas Portalu Analitika iz podmlatka SDP-a.

"Tokom trajanja naših mandata, ćutke smo posmatrali kako se ''veliki pobjednici zadnjeg Kongresa'' (namjerno kažemo zadnjeg jer kako ste krenuli, više ih neće biti), godinama ponašaju prema Forumu mladih, čvrsto vjerujući da svi radimo na sprovođenju programa i osnovnih postulata socijaldemokratije, a svima je dobro poznato da je Forum mladih bio u pravom smislu riječi forum: simbol okupljanja, zajedništva, mjesto za iznošenje različitih mišljenja, osmišljavanje aktivnosti i najvažnije- za sklapanje prijateljstava", kazali su bivši članovi FOM SDP-a.

Objašnjavaju kada su nastupili problemi.

"I dok ste se predstavljali kao naši prijatelji, sve je bilo u redu, naša vizija i principi su bili istovjetni. Ali onda je nastupila promjena, ne u nama, već u vama, kada ste shvatili da ne živimo pod parolom ''ljubim ruke gospodaru'', dok gospodar defiluje pored vas bez pozdrava, ili pozdravljajući vas pogrešnim imenom. Takvom Forumu mladih nismo željeli da pripadamo i dalje, jer je vrijeme perjanika i gospodara davno iza nas, a naša napredna vizija ne korespondira sa recidivima prošlosti", ističu bivši članovi.

Poručuju da ne žele da pripadaju organizaciji sa nestalnim članstvom.

"Jer nije bilo tako davno kada su se neki od vas javno iščlanili iz SDP-a jer je to ''albanska i muslimanska partija'', a onda nakon pola godine vratili istoj toj partiji nakon jednog telefonskog poziva. Nije nama mjesto među ljudima koji juče dižu ''bune protiv dahija'' a sjutra trče za istima ne bi li im dozvolili nošenje plašta i ličnog asesoara", kazali su bivši članovi.

Oni su čestitali kolegama na ostvarenju ciljeva koji su vim bili idejne vodilje tokom bivstvovanja u zajedničkom timu.

"Jer od smišljanja raznih taktika kako da dođete do ''sitnih fotelja'' nijeste imali vremena da naučite šta znači socijademokratija, naše predizborne aktivnosti ste posmatrali na TV ekranima, pa nijesmo smatrali da treba da budete nagrađeni za trud na bilo koji način. Toplo vam preporučujemo da svi koji ste ostali dodijelite jedni drugima ''fotelje'', jer su apetiti narasli, i da vam Nadzorni odbor protumači Statut na valjan način, kako ne bi došlo do preklapanja zbog nemogućnosti da jedna osoba obavlja više funkcija istovremeno u nedostatku članstva", zaključuju bivši članovi.

Portal Analitika