Društvo

"Naše sveske" na trafikama od avgusta

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva štampao je sveske na čijim naslovnim stranama je 37 motiva crnogorskih kulturno–istorijskih spomenika i likova istaknutih sportista, s ciljem da se učenicima približe vrijednosti države i značaj sporta.
"Naše sveske" na trafikama od avgusta
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Ministar prosvjete Predrag Bošković je, na konferenciji za novinare, rekao da je veoma zadovoljan projektom "Naše sveske" koji promoviše prirodne ljepote Crne Gore, ali i uspješne crnogorske sportiste.

"Pokušajmo našoj djeci objasniti da u Crnoj Gori ima stvari koje su najbolje u svijetu. Imamo najljepše plaže, kulturne spomenike, planine, najljepši kanjon u Evropi, najbolje rukometašice, učenike", podsjetio je Bošković.

Direktorica Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Zoja Bojanić Lalović kazala je da su glavni motivi projekta bili da se crnogorskoj djeci ukaže na vrijednosti države u kojoj žive, kao i na sportiste koje najviše vole i koji treba da predstavljaju uzore mladim generacijama.

"Do sada su to bili neki drugi motivi, poznati svjetski brendovi, a ovo su prve sveske sa crnogorskim vrijednostima. Ovo je ono naše", rekla je Lalović, navodeći da će se sveske naći u prodaji od avgusta.

Rukometašica Katarina Bulatović kazala je da vjeruje da će projekat privoljeti djecu da se više bave sportom. Vaterpolista Nikola Janović smatra da su od izuzetne važnosti da se likovi crnogorskih sportista nađu na đačkim sveskama.

"To je važno ne samo za promociju našeg sporta, već je to jedan vid promocije naše države i onog najboljeg u njoj, a to su ljudi i priroda", ocijenio je Janović.

Mina 

Portal Analitika