Kultura

PG LJETO: Promocija knjige "Crnogorska pop-rock muzika" Željka Milovića

Knjiga "Crnogorska pop - rock muzika 1954 - 1991" autora Željka Milovića biće sjutra predstavljena na terasi Kulturno-informativnog centra "Budo Tomović" od 20 časova, u okviru Podgoričkog ljeta.
PG LJETO: Promocija knjige "Crnogorska pop-rock muzika" Željka Milovića
Portal AnalitikaIzvor

O knjizi će govoriti: Ivan Jovović, Petar Janjatović, doc. dr Živko M. Andrijašević, Mirsad Serhatlić, Snežana Burzan i autor, a moderator večeri je Nebojša Vujović.

Željko Milović (1968) je autor kritika, članaka i eseja o kulturi i subkulturi. Radi kao novinar, voditelj i urednik emisija na Radio Baru. Dobitnik je nagrada za radio-novinarstvo, među kojima i Gran pri "Zlatni mikrofon" na Festivalu radijskog stvaralaštva Crne Gore 2010. godine. U časopisu (Omladinski) Grafiti devedesetih godina uređivao je prve stranice posvećene domaćoj pop-rok muzici - podlistak "RTS" ("Road to South"). Bio je urednik Barskih novina, Novih barskih novina i časopisa za umjetnost i kulturu bARS, a od 2008. portala Bar info. Publikovao je devet knjiga poezije i proze. Dobitnik je književne nagrade "Ćamil Sijarić" za 2006/07. godinu. Samostalni je autor monografije "Bar s druge strane ogledala", kourednik i koautor monografija "Knjiga o Baru" i "Pristan, priča o srušenom gradu". Sarađivao je na izradi petoknjižja "Istorijski leksikon Crne Gore". Član je Udruženja književnika Crne Gore.

Portal Analitika