NATO

VILSON: Atlantski savjet snažno podržava Crnu Goru da pozivnicu u NATO dobije ove godine

Atlantski savjet, kao istaknuti promoter politike proširenja Sjevernoatlantske alijanse, nastaviće snažno da podržava Crnu Goru u njenim naporima da do kraja tekuće godine zavrijedi pozivinicu za članstvo u NATO, saopštio je Dejmon Vilson, izvršni potpredsjednik Atlantskog savjeta na sastanku sa ministrom pravde Zoranom Pažinom, održanim danas u sjedištu Atlantskog savjeta u Vašingtonu.
VILSON: Atlantski savjet snažno podržava Crnu Goru da pozivnicu u NATO dobije ove godine
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Pažin je upoznao Vilsona sa reformama u oblasti jačanja vladavine prava u Crnoj Gori, te rezultatima reforme pravosuđa i jačanjem zakonodavne i institucionalne infrastrukture za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, istakavši očekivanje da će kontinuirani napori dati kredibilne rezultate u kratkom periodu koji je pred nama.

Potpredsjednik Vilson je pohvalio rezultate u oblasti reforme pravosuđa, naročito se osvrnuvši na efikasno rješavanje zaostalih predmeta u sudovima.

"Obostrano je konstatovano zadovoljstvo rezultatima u oblasti reforme sektora bezbjednosti i odbrane u Crnoj Gori kao i rastućim trendom podrške javnosti kad je riječ o članstvu Crne Gore u Alijansi", saopšteno je iz Vlade.

Pažin boravi u studijskoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama gdje će imati sastanke sa predstavnicima Stejt Dipartmenta i pravosudnih institucija Sjedinjenih Američkih Država.

U posebnom fokusu posjete biće i razmjena iskustava u oblasti obuke nosilaca pravosudnih funkcija.

Portal Analitika