Fudbal

Inter kupio Bosanca

Inter je dobio još jedno pojačanje na kojem je Roberto Manćini insistirao od početka prijelaznog roka. Novi član Nerazura u narednim danim će postati Ervin Zukanović iz Kjeva!
Inter kupio Bosanca
Portal AnalitikaIzvor

Više neđelja je trajala saga oko transfera Zukanovića. Manćini je insistirao na njegovom dovođenju, da bi u jednom trenutku odustao. Kada je izgledalo da je Sampdorija pobijedila u trci za potpis bosanskog defanzivca, Inter se opet aktivirao za pregovaračakim stolom i završio transfer.

Da je dogovor postignut, potvrdio je sportski direktor Kjeva Luka Nember. Nerazuri će Letećim magarcima proslijediti Argentinca Ezekijela Skelota i 2.500.000 eura. Sada još staje da se Inter dogovori sa Zukanovićem, ali to bi trebalo da bude formalnost s obzirom da je bosanski reprezentativac preferirao Inter prije Sampdorije.

Zukanović igra na poziciji lijevog beka, a prethodnu sezonu je proveo u Kjevu kao pozajmljen igrač Genta, da bi ga klub iz Verone otkupio ovog ljeta. Ranije je igrao za belgijske klubove Kortrajk, Eupen, Dender, austrijski Luštenau i Željezničar u kojem je ponikao.

Portal Analitika