Politika

Đukanović i Cungu potpisali Aneks koalicionog ugovora

Predsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović i predsjednik Nove demokratske snage – FORCA Nazif Cungu danas su u Podgorici potpisali Aneks sporazuma o postizbornoj koalicionoj saradnji DPS-a i FORCE.
Đukanović i Cungu potpisali Aneks koalicionog ugovora
Portal AnalitikaIzvor

Potpisivanju aneksa koalicionog sporazuma prisustvovali su koalicioni partneri koalicije na državnom nivou – Rafet Husović, predsjednik Bošnjačke stranke, Marija Vučinović, predsjednica Hrvatske građanske inicijative, kao i potpredsjednik FORCE Genci Nimanbegu. Potpisivanju sporazuma su ispred DPS-a prisustvovali i Duško Marković, zamjenik predsjednika, Svetozar Marović, predsjednik Političkog savjeta i Tarzan Milošević, politički direktor.

Aneksom 2 Sporazuma o postizbornoj koalicionoj saradnji Demokratske partije socijalista i koalicije „Forca za jedinstvo“ dogovorene su pripreme i realizacija razvojnih projekata, implementacija ustavnih i zakonskih normi o učešću albanskog manjinskog naroda u vršenju vlasti i određena je dinamika operacionalizacije i konkretizacije dogovorenih pitanja.

Predsjednik DPS Milo Đukanović izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem ovog aneksa, iskazavši spremnost Demokratske partije socijalista da razgovara sa partnerima i podijeli odgovornost u vršenju vlasti na svim nivoima, što je od ranije poznat stav partije na čijem je čelu. Đukanović je istakao da su Demokratska partija socijalista i partije manjinskih naroda pokazale snagu onda kada smo ostvarili velike ciljeve državne politike. Sada sa već postojanim razumijevanjem i prijateljstvom, pred partnerima su novi izazovi, prije svega na polju evroatlantskih integracija, ali i realizacija kapitalnih razvojnih projekata koji zahtijevaju stabilnost sistema i odlučan rad za dobrobit svih građana Crne Gore.

Predsjednik Force Nazif Cungu rekao je da je potpisivanje aneksa ovog sporazuma značajno za njih iz razloga što se ovim aneksom osim implementacije dogovora iz ranijeg koalicionog sporazuma unapređuje saradnja između dviju partija. Današnjim potpisivanjem sporazuma, Forca je pokazala da ostaje posvećena saradnji sa koalicionim partnerima, uz puno uvažavanje i međusobno razumijevanje i maksimalnu posvećenost realizaciji prioritetnih projekata.

Prisutni predstavnici koalicionih stranaka Marija Vučinović i Rafet Husović takođe su izrazili zadovoljstvo današnjim potpisivanjem aneksa sporazuma, te podržali jačanje partnerstva koje za cilj ima efikasno sprovođenje ideja i projekata koji su od suštinskog značaja za sveobuhvatan razvoj i punu afirmaciju prava manjinskih naroda u Crnoj Gori, navodi se u saopštenju.

Portal Analitika