Društvo

Goranović sa Srzentićem o kulturi u Baru

Ministarstvo kulture nastaviće sa Opštinom Bar da radi na kontinuiranom razvoju Internacionalnog televizijskog festivala Bar, koji ima status manifestacije od posebnog značaja kazao je resorni ministar Pavle Goranović, tokom posjete barskoj opštini.
Goranović sa Srzentićem o kulturi u Baru
Portal AnalitikaIzvor

Na jučerašnjem sastanku, predsjedniko Opštine Bar Zoran Srzentić predstavio je razvojni koncept Bara, koji je usmjeren na valorizaciju bogate kulturne baštine, razvoj kulturnog turizma i utemeljenje značajnih kulturnih manifestacija. Goranović je pohvalio aktivnosti Opštine na primjeni odredbi Zakona o kulturi i izrazio zadovoljstvo formiranjem Savjeta za kulturu.

- Sagovornici su se saglasili da Bar ima poseban kulturni identitet koji je zasnovan na njegovoj bogatoj prošlosti i skladu različitih kultura, a to je vrijednost koju svi zajedno moramo njegovati. Ocijenjeno je da se dosadašnja dobra saradnja mora nastaviti, ali i dodatno osnažiti, kako bi na pravi način valorizovali Stari grad i druge kulturne vrijednosti Bara - stoji u saopštenju sa jučerašnjeg susreta.

Portal Analitika