Abiznis

Ugostitelji i zakupci plaža: Gosti se kupaju i sunčaju, ali slabo troše

Od kada je temperatura morske vode prešla dvadeset stepeni, broj kupača na barskoj rivijeri značajno je povećan. Ipak, zakupci plaža nijesu zadovoljni, tvrde da su gosti slabi potrošači, te da su najbrojniji oni koji bi besplatno da uživaju u čarima sunca i mora, bez izdataka koje nameće iznajmljivanje plažnog mobilijara, kupovina pića, sladoleda ili hrane...
Ugostitelji i zakupci plaža: Gosti se kupaju i sunčaju, ali slabo troše
Portal AnalitikaIzvor

Plaža u Sutomoru je, posebno tokom dana vikenda, prilično popunjena. Ovo kupalište, tradicionalno privlači takozvane „vikend“ kupače iz Podgorice i rjeđe Kolašina, koji se do juga „spuštaju“ vozom.
Cijene su na nivou prošlogodišnjh - iznajmljivanje dvije ležaljke sa suncobranom staje od pet do 15 eura, parking je dva eura, sladoled na točenje je euro, kafa je od euro do 1,2 eura, cijena piva od pola litra je od 1,2 do 1,4 eura, a čini se da je najskuplja rashlađena voda - za flašu od 1,5 litar treba izdvojiti čak dva eura. Hamburger u lokalima iznad plaže košta dva eura, parče pice je nešto jeftinije, a ako gost poželi da ruča u nekoj od bašti treba izdvojiti od pet do 15 eura. Naravno, bez pića, i da jelovnik bude meso sa roštilja uz salatu.
Cijene su u Čanju povoljnije - tamo za plažni mobilijar ne treba izdvojiti više od pet eura, parking (na pozicijama gdje se naplaćuje) košta dva eura, sladoled je euro, koliko košta i pivo. Za sok od dva litra treba izdvojiti dva eura, a taj napitak pakovan u litarsku ambalažu je euro. Brza hrana - hamburger ili kobasica sa roštilja staje dva eura, a parče pice je oko 1,2 eura. Ako gost poželi da objeduje miješano meso sa roštilja, u nekom od restorana nadomak plaže, treba izdvojiti od osam i po eura pa naviše. (Bar info)

Portal Analitika