Društvo

Oglas za opšti reizbor državnih tužilaca do kraja sedmice

Javni oglas za izbor tužilaca u Vrhovnom, Višim i Osnovnim državnim tužilaštvima biće rapisan do kraja ove sedmice, saopšteno je Portalu Analitika iz Vrhovnog državnog tužilaštva.
Oglas za opšti reizbor državnih tužilaca do kraja sedmice
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Podsjetimo, nedavno su za tužioce u Specijalnom državnom tužilaštvu izabrane dosadašnje tužiteljke u Odjeljenju za suzbijanje organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Mira Samardžić, Lidija Vukčević, Marija Raspopović; dosadašnje sudije Osnovnog suda u Podgorici Lidija Mitrović i Nataša Bošković, kao i Tatjana Žižić, advokatica.

U nastavku sjednice, na kojoj je Tužilački savjet razmatrao prijave četiri kandidata koja su se prijavila na javni oglas za specijalnog tužioca u Specijalnom državnom tužilaštvu, donijeta je odluka o izboru još dva specijalna tužioca - dosadašnjeg tužioca Veljka Rutovića i advokata Živka Savovića. Takođe, za državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici izabrana je Jelena Lučić Đaletić, dok su za tužioce u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici izabrani Ana Bošković, Milica Anđelić i Nikola Boričić.

Za glavnog specijalnog tužioca izabran je Milivoje Katnić.

A.P.

Portal Analitika