Abiznis

Slavoljub Vukašinović podnio ostavku

Izvršni direktor Duvanskog kombinata Podgorica (DKP), Slavoljub Vukašinović podnio je ostavku nakon sastanka sa radnicima koji su prošle sedmice obustavili proizvodnju.
Slavoljub  Vukašinović podnio ostavku
Portal AnalitikaIzvor

Kako piše Dan, 60 radnika DKP-a formirali su Krizni odbor i traže isplatu dvije zaostale zarade, povezivanje staža od 2012. godine i sistematizaciju radnih mjesta.

Oni su kazali da neće nastavljati sa proizvodnjom, koju su obustavili 30. juna, dok im se sve obaveze ne izmire. Oni su u utorak na sastanku sa Vukašinovićem zatražili da do petka budu isplaćene zaostale zarade radnicima u proizvodnji, a administraciji do 20. avgusta.

Vukašinović je saopštio da ne želi da dijeli radnike i da će iz moralnih i ljudskih razloga podnijeti ostavku.

Član Kriznog odbora radnika Nedeljko Hadžić rekao je da radnici proizvodnje nose najveći dio tereta u radu DKP-a i da im je smanjenjem broja zaposlenih povećan obim posla.

„Traže da obavljamo pet poslova, a nema plate. Tako ne možemo da radimo“, kazao je Hadžić nakon sastanka.

On je naveo da je Vukašinović njima podnio ostavku.

„Mi ga nijesmo postavljali na mjesto direktora tako da ne treba nama da podnosi ostvaku. Dao nam je do znanja da će podnijeti ostavku, ali on može obavljati funkciju i kada podnese ostavku. Njihove igre više nećemo prihvatati“, poručio je Hadžić.

Vukašinović je prošle sedmice rekao da ne može isplatiit platu radnicima ako nema proizvodnje.

Treutno je u DKP-u angažovano 135 radnika, nakon što je njih 60 steklo uslove za penziju.

Radnici nekoliko godina čekaju privatizaciju Novog duvanskog kombinata ali je bilo više propalih tendera. Sa posljednjim ponuđačem, Duvan komercom pregovori traju više od pet mjeseci zbog čega su željeli da se uradi sistematizacija radnih mjesta koja će važiti do ulaska novog vlasnika.

DKP je u stečaju od 2010. godine, a Privredni sud narednih dana treba da odluči o predlogu za likvidaciju društva. (Dan, Mina)

Portal Analitika