Politika

VUKOVIĆ: Neće biti vanrednih izbora

Vjerujem da neće doći do vanrednih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori bez obzira na aktuelna dešavanja, jer država mora da se skoncentriše na ostvarivanje svojih nacionalnih i državnih interesa poput evropskih integracija i dobijanja poziva za članstvo u NATO, rekao je Pobjedi poslanik Demokratske partije socijalista Miodrag Vuković.
VUKOVIĆ: Neće biti vanrednih izbora
Portal AnalitikaIzvor

On je negirao i spekulacije da je DPS već aktivirao partijsku infrastrukturu, kako bi što spremnije dočekao prijevremene izbore.

- Ništa se vanredno i dramatično ne dešava u DPS-u – rekao je Vuković za naš list i dodao da su takve spekulacije „dio političkog i društvenog folklora koji je bilo moguće očekivati, ali koji se namjerno pojačao voljom onih koji žele da stvore mutnu situaciju“.

 - Posebno su interesantni oni koji znaju šta se dešava kod drugih. Njima nije bila dovoljna činjenica da je DPS ozbiljna stranka koja funkcioniše u kontinuitetu. To što mi imamo redovne sastanke i redovnu političku aktivnost, da bi kao ozbiljan politički subjekt mogli da upravljamo procesima, za njih je znak za uzbunu – naveo je Vuković.

Komentarišući sve češća pozivanja dijela opozicionih aktivista na rušenje Vlade Mila Đukanovića, Vuković je ocijenio kako smatra da je Crna Gora dovoljno demokratski sazrela, te da je dominantan dio njene političke scene ipak emancipovan.

- Tako da te revolucionarne metode, skopčane sa rušilačkim načinom rješavanja stvari, teško da mogu dobiti iole ozbiljniju podršku. To je, na način kako se saopštava i spinuje, osuđeno na neuspjeh. To pokazuje i samo mutiranje ideje i načina kako da se to izvede. Bila je prvo vlada u sjenci, pa prelazna vlada, vlada nacionalnog jedinstva, pa ostavke na ulici, da bismo došli do tehničke vlade. Sve je to jedan neznaven i suvišan napor onih koji na tome insistiraju – poručio je Vuković.

On je ocijenio da se politička matrica Crne Gore, kao demokratske države, sve češće manifestuje i na opozicionoj sceni. Vuković stoga smatra da će svi njihovi naredni potezi  biti racionalno vođeni.

- Sa isključivim ciljem da se ne ugroze nacionalni državni interesi. Prijevremeni parlamentarni izbori su uvijek mogućnost i potencijalno rješenje, ali treba u svakom trenutku razmišljati o vremenu i njegovim zahtjevima. Sve ostalo je u pokušajima da se digne magla i zbune oni još nedovoljno upućeni – zaključio je Vuković.

Portal Analitika