Fudbal

Alves: Brazil nije htio Gvardiolu

Brazilski reprezentativac Dani Alves tvrdi da čelnici njegovog Saveza nisu željeli Žozepa Gvardiolu za selektora tima. Bek koji je sa Brazilom prije nekoliko neđelja doživio novi debakl porazom u četvrtfinalu Kopa Amerika, tvrdi da je njegov bivši trener iz Barse želio na klupu Selesaa 2012. godine.
Alves: Brazil nije htio Gvardiolu
Portal AnalitikaIzvor

Brazil je preuzeo Luis Felipe Skolari, koji je sa Selesaom bio prvak svijeta 2002, osvojio je Kup konfederacija 2013, ali je doživio debakl na SP porazom od Njemačke 7:1 u polufinalu.

"Prije Mundijala, Pep je želio da vodi Brazil, ali oni nijesu bili zainteresovani. Rekao mi je da želi da nas učini najboljima na svijetu, da ima isplaniranu strategiju, ali oni ga nisu željeli. Rekli su da ne znaju da li bi ga Brazilci prihvatili, ali ako ne želiš nekog ko je najbolji na svijetu, ko nas može poboljšati, onda te nije briga za Selesao", rekao je Alves. 

Alves tvrdi da je Gvardiola imao u svojoj glavi kako bi Brazil trebalo da izgleda. 

"On je najbolji trener na svijetu. On je donio revoluciju u fudbal. Imali smo šansu da ga dovedemo bez velikog novca. On je tražio novac samo u slučaju uspjeha. Kako možeš da propustiš takvu šansu?", pita se Alves. 

Skolarija je poslije debakla na Mundijalu na domaćem terenu preuzeo Karlos Dunga, ali ni on nije uspio da vrati Brazil na očekivani nivu, pa je Paragvaj zaustavio Selesao u borbi za titulu prvaka Južne Amerike.

Portal Analitika