Zanimljivosti

Rusija izdala priručnik za siguran selfi

Ruska policija je danas pokrenula kampanju senzibilizacije javnosti sa ciljem da objasni ljudima kako da sigurno naprave selfi. Akcija je osmišljena nakon što je prošle godine oko 100 ljudi povrijeđeno, a nekoliko desetina poginulo zauzimajući opasne poze prilikom fotografisanja, javlja Tanjug.
Rusija izdala priručnik za siguran selfi
Portal AnalitikaIzvor

"Cool selfie bi mogao da vas košta života", ističe ruski ministar unutrašnjih poslova u novom priručniku koji sadrži brojne savjete i upozorenja.

Jedan od njih - da "selfie s oružjem ubija", podsjeća na nedavni slučaj 21-godišnje Moskovljanke koja je nehotice sebi ispalila metak u glavu dok je pravila selfi sa pištoljem u ruci.

"Nažalost, primjetili smo da broj nesrećnih slučajeva, izazvanih od strane ljubitelja selfija, u posljednje vrijeme neprestano raste", izjavila je pomoćnica ministra unutrašnjih poslova Jelena Aleksejeva.

Ona je navela da je od početka godine zabilježeno blizu 100 slučajeva povreda, kao i nekoliko desetina smrtnih slučajeva.

"Problem zaista postoji i dovodi do vrlo neželjenih posljedica", istakla je Aleksejeva.

"Prije nego što neko napravi selfi, trebalo bi razmisliti o tome da trka za što većim brojem 'lajkova' može da odvede u smrt i da bi posljednja ekstremna fotografija mogla da bude posthumno objavljena", zaključila je ona.

(Vijesti.ba/Fena)

Portal Analitika