Abiznis

Energetika i rudarstvo u fokusu turskih investitora

Turski investitori zainteresovani su za ulaganja u Crnu Goru u oblastima energetike, rudarstva, poljoprivrede i tekstilne industrije, ocijenili su ambasador te države Mehmet Niyazi Tanilir i predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić.
Energetika i rudarstvo u fokusu turskih investitora
Portal AnalitikaIzvor

Milić i Tanilir razgovarali su o aktuelnoj ekonomsko-političkoj situaciji u Crnoj Gori i regionu, sa akcentom na mogućnosti za investiranje Turske u crnogorsku privredu.

"Milić i Tanilir su se složili, da pored realizovanih projekata turskih investitora, postoji još prostora za unaprijeđenje ekonomske saradnje dvije zemlje, što bi vodilo jačanju ekonomije i otvaranju novih radnih mjesta", navodi se u saopštenju SNP-a.

Milić je ocijenio da je neophodno intenzivirati saradnju u turizmu, jer Crna Gora u toj oblasti može mnogo da nauči od turskih turističkih djelatnika, s obzirom na visoke standarde i kvalitet usluga na kojima počiva turski turizam.

-Takođe, istaknut je značaj povezivanja dvije zemlje na više nivoa, posebno u okviru parlamentarne saradnje i međusobnih posjeta kako investitora, tako i parlamentaraca- navodi se u saopštenju.

To bi, kako je kazao Milić, predstavljalo podstrek za stvaranje pogodnog ambijenta za dalja ulaganja turskih investitora i svakako unaprijeđenje ukupnih bilateralnih odnosa Turske i Crne Gore.

Današnji sastanak, kako je zaključeno, predstavlja nastavak veoma dobre saradnje i kontinuiranog političkog dijaloga SNP i diplomatskih predstavnika Turske u Crnoj Gori.

(Mina biznis)

Portal Analitika