Društvo

Kavarić: Indikativno da se već treći put dešava eksplozija u Tari

Ministar ekonomije Vladimir Kavarić kazao je da je indikativno to što se već treći put dešava eksplozija u mojkovačkoj Tari. Predsjednik Unije slobodnih sindikata Srđa Keković smatra da je potrebno provjeriti da li je slučajnost ili stvar nekih drugih elemenata koji utiču da se eksplozija događa treći put od dolaska investitora.
Kavarić: Indikativno da se već treći put dešava eksplozija u Tari
Portal AnalitikaIzvor

ksplozija koja se dogodila u mojkovačkoj fabrici Tara u nedjelju treća je u posljednjih godinu i po. Prva se dogodila u februaru prošle godine i tada je povrijeđena Gordana Bošković.

Druga je bila 24. oktobra, kada je povrijeđeno šest radnika. Kako su nam nezvanićno kazali radnici fabrike, takvih nesreća do dolaska švajcarskog investitora nije bilo.

“To je jedan nesrećan događaj i ne bih ga koristio ni za kakvu procjenu nekih generalnih stavova po pitanju investitora ili investicije. Jednostavno desila se nesreća i nadležni organi treba da utvrde čija je odgovornost za takvu vrstu nesreće i naravno da snose posljedice za sve ono što se desilo. I jeste indikativno i zahtijeva dodatnu pažnju fakat da se to dešava treći put zaredom”, navodi Kavarić. (Antena M)

Portal Analitika