Kultura

KOTORART: "Luda šuma" i "Karmen" na Ljetnjoj pozornici

Sedmi dan XXIII Kotorskog festivala pozorišta za djecu počeće nastupom Plesne grupe "Infinity" iz Kotora na Trgu od oružja od 19 časova, gdje će zatim Dječije pozorište mjuzikla takođe iz Kotora izvesti fragmente mjuzikla "Lucky Stars".
KOTORART: "Luda šuma" i "Karmen" na Ljetnjoj pozornici
Portal AnalitikaIzvor

Pjaca od kina od 20 časova biće scena za djecu kotorskog vrtića "Radost" koja će izvesti igrokaz "Snežana, patuljci i ekipa iz vrtića". Škola za muzičke talente "Andre Navara" iz Podgorice izvešće program "Hipnos spava" na Rimskim mozaicima u Risnu od 21 čas. U zvaničnoj konkurenciji na Ljetnjoj pozornici od 21.30 časova biće igrana "Luda šuma", koprodukcija pozorišta iz Slovenije i Hrvatske. Istovremeno, na Trgu od oružja će djeca iz Tivta i Dječiji savez iz Podgorice prirediti program "Iz igre Sunce raste".

Dramski edukativni centar "Scena" iz Bara otvoriće sjutrašnji program izvođenjem "Alise u Zemlji čuda" na Pjaci od kina od 19.30 časova. Pola sata kasnije, djeca vrtića "Radost" iz Kotora ponovo će biti na Trgu od oružja sa programom "Radost, muzika i ples". "Sat muzike", koncert polaznika master klas seminara sa Festivala gudača biće priređen u Crkvi svetog duha od 21 čas. Ruska produkcija "Karmen" biće igrana u okviru zvanične selekcije na Ljetnjoj pozornici od 21.30 časova. Istovremeno će početi završni program dana na Trgu od oružja, gdje će Art grupa "Montenegro" iz Kotora prirediti plesno veče.

Podsjećamo, protekla dva dana XXIII Kotorskog festivala pozorišta za djecu, publika je uživala u predstavi "Mačor u čizmama" Gradskog pozorišta iz Podgorice, "Zaboravljena zemlja" Lutkarskog teatra "Merlin" iz Grčke i "Pazi, zebru gazi" Centra za kulturu Tivat, kao i promociji knjige "Cipela na kraju sveta" dobitnika književne nagrade Politikinog zabavnika, Dejana Aleksića.

Portal Analitika