Crna hronika

„Boss“ Šuković i razna spinovanja

Bombastično plasirane tvrdnje bivšeg šefa Uprave policije za borbu protiv organizovanog kriminala Predraga Šukovića - da je on vodio istragu o švercu cigareta u Mojkovcu i Donjoj Gorici - nijesu opstale ni 24 sata.
 „Boss“ Šuković i razna spinovanja
Portal AnalitikaIzvor

Prema saznanjima Pobjede, Specijalno tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije utvrdilo je svojevremeno da u objektima firme „Montenegro Tobaco Company“ u Donjoj Gorici i Mojkovcu - nije bilo šverca cigareta.

Utvrđeno je i da vlasnički udio u toj firmi nemaju ni potpredsjednik Vlade Duško Marković niti sekretar Vijeća za nacionalnu bezbjednost Veselin Veljović, kako su to prije četiri godine pisali pojedini mediji. Ovu tvrdnju ponovo je, za prošli vikend, pokušao preko dnevnog lista ,,Vijesti“ da plasira sam Predrag Šuković, protiv kojeg je nedavno pokrenuta istraga zbog prijetnji koje je pod pseudonimom ,,Boss“ preko portala ,,Vijesti“ uputio direktno Dušku Markoviću. Šuković je morao, pod teretom dokaza, da prizna da je kao aktuelni službenik Uprave policije zaista prijetio Markoviću i drugim crnogorskim zvaničnicima. Osim istrage, protiv Šukovića je pokrenut i disciplinski postupak i ugroženo mu je radno mjesto u policiji.

 Zašto je Šuković, kada je uhvaćen u nečasnoj radnji, ponovo aktivirao priču o švercu cigareta - da li je riječ o validnom ,,insajderu“ ili čovjeku koji spinovanjem pokušava da sebi spasi urušeni ugled i - radno mjesto u policiji? U ,,ispovijesti“ datoj listu ,,Vijesti“ Šuković je ustvrdio da je istraga protiv njega u stvari odmazda Duška Markovića i Veselina Veljovića, jer je Šuković 2012. godine vodio istragu o poslovanju fabrika „Montenegro Tobaco Company“ u podgoričkom naselju Donja Gorica, Mojkovcu i Kolašinu. (Opširnije čitajte u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika