Politika

DEDEIĆ: Ishod referenduma u Grčkoj početak kraja EU

Srpska lista od srca čestita veliku referendumsku pobjedu grčkom narodu. Istorijsko ,,NE'' Evropskoj uniji ubrzaće njen raspad, moguće i prije britanskog izlaska iz ove skalamerije, saopštio je predsjednik Srpske liste Dobrilo Dedeić.
DEDEIĆ: Ishod referenduma u Grčkoj početak kraja EU
Portal AnalitikaIzvor

- Demokratskom odlukom većine ponosnih Grka, otvoreni otpor Briselu i evroskepticizam dobijaju na značaju, pa će i Srpska lista, kao jedini protivnik evrointegracija u Crnoj Gori, pojačati svoju kampanju protiv briselske tiranije i NATO okupacije. Mi ćemo uskoro ozvaničiti saradnju sa francuskim i slovenačkim nacionalnim strankama koje se zalažu za Evropu koja može prihvatiti Srbe, Ruse ili Grke kao ravnopravne i ne manje značajne od rimokatolika i protestanata. Sa njima ćemo u Podgorici organizovati konferenciju protiv EU i briselskog šminkeraja, a u prilog Evropi nacija - navodi se u saopštenju.

To je, kako ističe, Evropa Šarla De Gola, Marin Le Pen, Evropa u kojoj su De Golovi saveznici Srbi 1941. godine podigli prvi barjak otpora neslobodi.

- Crnoj Gori nije mjesto u Evropskoj uniji jer se razumni ljudi udaljavaju sa broda koji tone. Ko god je iskreni protivnik DPS-a, SDP-a i crnogorskog etnokratskog sistema, založiće se za stopiranje pregovora sa EU. Oni koji organizuju jesenje proteste takav zahtjev treba da ispostave kao centralni, ako misle da dokažu da Milo Đukanović vodi, između ostalih, i pogrešnu spoljnu politiku. Rušenja vlasti nema bez sistemske opozicije u Crnoj Gori. Primjer Grčke, istorijski trenutak zrele grčke nacije, zalog je demokratskih promjena širom svijeta i otpora totalitarizmu Brisela i Vašingtona - navodi se u saopštenju.

Portal Analitika