Fudbal

Siti spremio 140 miliona za dva fudbalera

Mančester siti najavio je da će potrošiti 140 miliona eura (100 miliona funti) na samo dvojicu igrača – Rahima Sterlinga i Kevina De Brujna.
Siti spremio 140 miliona za dva fudbalera
Portal AnalitikaIzvor

Oba mlada ofanzivca na tržištu ovog ljeta vrijede oko 70 miliona eura. Dolazak Sterlinga je izvjestan nakon što je Siti na adresu Liverpula poslao već tri ponude za njega, a već naredne sedmice se očekuje da će se klubovi konačno dogovoriti oko obeštećenja.

Transfer De Brujna iz Volfsburga je komplikovaniji. Nakon što je sa 23 asistencije Belgijanac bio najuspješniji igrač u toj kategoriji u Evropi, odgovorni ljudi u Volfsburgu žele makar da mu ponude ,,bezobrazno“ dobar ugovor i tako pokušaju da ga odgovore od odlaska.

Tek sredinom prethodne sedmice ,,građani“ iz Mančestera dobili su zeleno svijetlo da mogu trošiti toliko novca ovog ljeta. Zabrana finansijskog fer-pleja, kojim je UEFA prošle godine ograničila budžet za transfere Pari Sen Žermenu i Sitiju, ukinuta je 1. jula.

Vicešampion Engleske odlučan je u namjeri da dovede ključna pojačanja što prije, dok se ne zahuktaju pripreme za narednu sezonu. Najbolji engleski klubovi sa radom nakon odmora počinju danas, a narednih dana očekuje se veliki broj transfera. Siti će, po procjenama ostrvskih medija, biti glavni ,,trošadžija“. 

Portal Analitika