Kultura

KOTORART: Sjutra o osnivanju nacionalnog pozorišta za djecu

Izvođenjem predstava "Bajka o ribaru i ribici" Gradskog pozorišta iz Podgorice i "Kako rastu veliki ljudi" u KotorArt Kotorskog festivala pozorišta za djecu, juče je nastavljen glavni program ovogodišnjeg festivala namijenom najmlađima.
KOTORART: Sjutra o osnivanju nacionalnog pozorišta za djecu
Portal AnalitikaIzvor

U predstavi "Bajka o ribaru i ribici", koju je režirao ruski reditelj Jevgenij Ibragimov, djeca su mogla vidjeti pravu virtuoznost Branke Femić, Katarine Krek, Jelene Simić, Dijane Dragojević, Smiljane Martinović, Pavla Ilića, Sejfa Seferovića i Davora Dragojevića dok animiraju lutke. Druga predstava večeri "Kako rastu veliki ljudi"odigrana je na Ljetnjoj pozornici i dobro je poznata kotorskoj publici, jer je već desetak puta igrana po raznim njegovim pjacama, zatim širom Crne Gore i Srbije. U predstavi čiju režiju potpisuje Petar Pejaković, igraju Mišo Obradović i Slaviša Grubiša, a sva trojica su autori teksta.

Već sjutra u podne biće organizovan još jedan okrugli sto u Kulturnom centru "Nikola Đurković", na temu: "Uloga pozorišta za djecu i mlade u kulturnom životu države i procesu odgoja mladih generacija", a posebna pažnja biće posvećena otvaranju crnogorskog nacionalnog pozorišta za djecu.

Večernji program počinje grčkom predstavom "Zaboravljena zemlja" koja će biti igrana u Kulturnom centru od 20 časova. Sat kasnije, u okviru muzičkog segmenta festivala, u Crkvi Svetog Duha biće priređen koncert "Raspjevana violina". Komad "Pazi, zebru gazi" Centra za kulturu iz Tivta biće igran na Ljetnjoj pozornici od 21.30 časova, a istovremeno će na Pjaci od kina posjetioci biti u prilici da prate program "Gama zraci i čudaci" koji izvodi NVO "Arlekin" iz Podgorice.

Portal Analitika