Fudbal

VIDEO: Mesi bez trofeja, Čileu Kopa Amerika!

Južna Amerika dobila je novog vladara, nakon vi- še od 120 minuta igre i četiri serije penala, Čile je savladao Argentinu i osvojio Kopa Ameriku. Domaćinu turnira ovo je prvi put da je na tronu kontinenta, ,,gaučosi“ su ostali bez trofeja i nakon 22 godine.
VIDEO: Mesi bez trofeja, Čileu Kopa Amerika!
Portal AnalitikaIzvor

Iako su imali Lionela Mesija, Serhija Aguera, Anhela Di Mariju i ostale majstore, Argentinci su izgubili i drugo veliko finale u posljednje dvije godine. Nakon Mundijala u Brazilu, izgubili su i borbu za trofej u Santjagu, a Mesi ni ovog puta nije uspio da napravi nešto veliko sa reprezentacijom, vjerovatno jedinim djelićem koja nedostaje u mozaiku njegovih uspjeha.

Fudbaler Barselone ostao je na samo dva trofeja sa nacionalnim timom, ali oni nijesu u seniorskoj konkurenciji. Mesi je pružio najslabiju partiju baš u finalu, ali je i takav bio daleko najbolji u svojoj ekipi. Ipak, motivisani Čile ovog puta je bio prevelika prepreka, preko 60 hiljada navijača na ,,Nasionalu“ nosilo je svoje heroje do istorijskog trijumfa.

mesiporaz0507

Prvi put u 99 godina postojanja najstarijeg kontinentalnog takmičenja titula je stigla u Čile, koji je dočekao da već sada iskoristi benefite ove sjajne generacije u kojoj su vođe Arturo Vidal i Aleksis Sančez.

Finale na ,,Nasionalu“ nije donijelo golove i spektakl, ali jeste tenziju svojstvenu ovakvom finalu. Argentinci su očajno šutirali jedanaesterce, osim Mesija svi su promašili (Gonzalo Iguain i Ever Banega), dok su Čileanci bili perfektni, a titula heroja otišla je u ruke Sančesa, koji je sa ,,bijele tačke“ samo „ćušnuo“ loptu u gol. 

Portal Analitika