Politika

SNP: Vlast u Pljevljima funkcioniše po principu razmjene funkcionera

Vlast u Pljevljima formirana je na temelju različitih interesa i nema više legitimitet koji je dobila od naroda na izborima, saopšteno je iz Socijalističke narodne partije (SNP).
SNP: Vlast u Pljevljima funkcioniše po principu razmjene funkcionera
Portal AnalitikaIzvor

Iz te partije su poručili da koalicija na vlasti, koju čine Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokratska partija (SDP) i Bošnjačka stranka (BS), ni više od godinu od izbora nije uspjeli ni da se do kraja formalno-pravno konstituiše.

Iz SNP-a su naglasili da se na najvažnijim pozicijama u lokalnoj vlasti još nalaze vršioci dužnosti, dok u javnim ustanovama i privrednim društvima, čiji je osnivač Opština Pljevlja, organi upravljanja i izvršni direktori nijesu ni blizu realnog preuzimanja posla i obaveza.

“Politička skalamerija na vlasti u Pljevljima, formirana na temelju najrazličitijih interesa, ni nakon više od godine nakon izbora nije uspjela čak ni da se do kraja formalno-pravno konstituiše, a koalicioni partneri funkcionišu po principu razmjene talaca – ti meni dva, ja tebi jednog funkcionera”, navodi se u saopštenju SNP.

U institucijama kulture i javnim preduzećima, kako su kazali, rade tehničari raznih struka, kao što su šoferi, moleri i penzionisani policajci. “Svi sem onih kojima bi tu, po zakonu i logici stvari, bilo mjesto”.

“Ako imamo u vidu neophodnu fazu „edukacije“ odabranih kadrova, jer sa pukog teoretisanja treba preći na stvarni rad, realna je pretpostavka da bi za ulazak u posao novim upravljačkim strukturama trebalo nekoliko mandata”, objasnili su iz SNP-a.

Ono što, kako su kazali, kao “Damoklov mač” visi nad njihovim glavama, jeste činjenica da su problem sa kojima se suočavaju građani Pljevalja svakodnevno sve veći i njihovo rješavanje ne može da čeka.

Portal Analitika