Društvo

KLIKOVAC: Nisam demantovala navode policije o nestanku pištolja

Ne ulazeći u razloge pogrešne interpretacije usmenog razgovora, ovim putem obavještavam javnost da nije tačna informacija koju je objavio dnevni list DAN da sam, kao rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, demantovala navode iz policije da je tužilaštvo obaviješteno o nestanku pet djelova pištolja iz stare zgrade Centra bezbjednosti Podgorica, kazala je rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici Ljiljana Klikovac u demontiju tekstova objavljenih u dnevnom listu Dan.
KLIKOVAC: Nisam demantovala navode policije o nestanku pištolja
Portal AnalitikaIzvor

Ona je istakla da je tačno da je saopštila da je u dnevnom listu Dan, u petak 03. jula  u tekstu pod nazivom „Iz CB-a nestalo 20 snajpera“, pročitala informaciju o navodnom nestanku 20 snajpera i znatne količine municije.

- Tačno je da sam saopštila da mi nije poznato da je o tom događaju policija obavijestila tužilaštvo i da ću tu informaciju provjeriti. Ono što je najvažnije jeste činjenica da sam u razgovoru rekla da mi nije poznato da je policija obavijestila tužilaštvo o nestanku 20 snajpera i veće količine municije. To ne znači da sam rekla da policija nije obavijestila tužilaštvo o nestanku djelova pet pištolja. Pogrešno interpretirajući razgovor, novinar je moje odgovore koji su se odnosili na jedan događaj pripisao drugom događaju,  o kom je policija tužilaštvo blagovremeno informisala - navodi Klikovac.

Ona napominje da o tome da li je tužilaštvo obaviješteno o nestanku djelova pet pištolja, u razgovoru sa novinarom DAN-a nije bilo ni govora.

- Ovim putem informišem javnost da je to događaj u kom Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici i policija preduzimaju zajedničke aktivnosti. Kako se informacije Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici ubuduće ne bi zloupotrebljavale i pogrešno interpretirale, ovim putem vas obavještavam da ćemo nastojati se ubuduće komunikacija sa medijima obavlja isključivo pisanim putem - poručila je Klikovac.

Portal Analitika