Fudbal

VIDEO: Peruanska artiljerija jača od cijelog Paragvaja

Zavjesa na 44. izdanje Kopa Amerika biće spuštena večeras u spektakularnom finalu koje se očekuje da prirede domaćin Čile i Argentina, a pravu uvertiru u boj dvije najjače reprezentacije u Južnoj i Srednjoj Americi priredili su fudbaleri Perua, koji su savladali Paragvaja i tako zasluženo ovjerili treću poziciju na kraju - 2:0!
VIDEO: Peruanska artiljerija jača od cijelog Paragvaja
Portal AnalitikaIzvor

Nijesu Peruanci imali sreće u polufinalu sa Čileom, ali sreća im nije okrenula leđa u borbi za mjesto odmah iza dvije najbolje selekcije na turniru. Populerne Inke tako su po drugi uzastopni put takmičenje završile na trećoj poziciji, što je njihov najbolji učinak u novijoj istoriji kluba. Puleni Rikarda Gareće potvrdili su tako neosporni kvalitet koji imaju i „napumpali“ samopouzdanje pred početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine. 

Dok su se igrači dva tima prilično ustručavali da u prvom poluvremenu proizvedu neku akciju za uzbuđenje, prava akcija počela je u drugom poluvremenu. Samo nekoliko trenutaka pošto je bolivijski sudija Raul Orosko signalizirao početak drugog dijela, uslijedio je korner poslije kojeg je viđen pogodak. Nakon brojnih odbitaka i nemogućnosti igrača Paragvaja da izbiju loptu na pravi način uslijedila je nezgodna lopta Andrea Karilja, koji je uspio da matira protivničkog golmana i pokrene slavljenički duh.

Poslije dosta neizvjesnosti tačku na pobjedu stavio je Paolo Gerero u samom finišu meča poslije brze kontre koju je „povukao“ Hoel Sančez. Lukavi napadač Flamenga našao se na pravom mjestu u pravom trenutku da sigurnim udarcem iz srca šesnaesterca zarije još jedan „ubod“ u srce Paragvajaca i otkloni sve sumnje u eventualni povratak rivala. 

Ovim pogotkom Gerero je stigao na samo gol od čuvenog Teofila Kubiljasa, najboljeg strijelca u istoriji Perua (26 golova). 

Portal Analitika