Politika

LAZOVIĆ: Brzo će prave socijaldemokrate imati svoju stranku

Bivši potpredsjednik Socijaldemokratske partije SDP i osnivač te partije Vujica Lazović rezignirano konstatuje da su oni koji su imali namjeru da razbiju tu stranku to i uspjeli. On je u razgovoru za Vikend novine kazao da je uvjeren da bi pokušaj rušenja Vlade u ovom trenutku bio ravan ugrožavanju nacionalnih interesa.
LAZOVIĆ: Brzo će prave socijaldemokrate imati svoju stranku
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Lazović je rekao da su nerado uradili, ali odavno se osjećalo da to više nije onaj SDP.

„Na čelu sa predsjednikom, bez imalo osjećaja i želje da sačuvaju jedinstvo, oni koji su imali namjeru da razbiju tu partiju uspjeli su. Mi idemo dalje. Brzih dana će svi oni koji iskreno vjeruju i osjećaju pravu socijaldemokratiju biti u prilici da imaju svoju stranku. Na tome intenzivno radimo“, najavio je on.

Na pitanje da li postoji li mogućnost kohabitacije DPS-SDP nezavisni poslanici i ministri iz grupacije Ivana Brajovića, Lazović je kazao da očekuje da to bude jedan od mogućih scenarija.

„U ovom periodu do raspisivanja izbora, a svi smo svjesni da to brzo dolazi, moguće je ovo, ali i druga rješenja. O tome ne bih sad premnogo govorio. Vidjećete uskoro. Dobrim analitičarima sve je već poznato, a mnogi drugi će biti zatečeni“, istakao je Lazović.

Odgovrajući na pitanje da li očekuje da predsjednik Skupštine i SDP-a Ranko Krivokapić u parlamentu postavi pitanje povjerenja Vladi Lazović je rekao da svi koji sada pokušaju rušiti Vladu bi ozbiljno doveli u pitanje nacionalne interese Crne Gore zbog pozivnice za NATO koju do kraja godine očekujemo.

„U tom smislu, nema argumenata kojima se može pravdati takav pokušaj“, smatra Lazović.

Izvor: Vikend novine; foto: digitalizuj.me

Portal Analitika