Kuća za teško ugroženu porodicu iz Nikšića

U nikšićkom prigradskom naselju Kličevo kupljena je kuća i dio opreme za zdravstveno i materijalno ugroženu porodicu Nikole Koprivice, a sredstva od 28 hiljada EUR prikupljena su za 20 dana u akciji Ministarstva rada i socijalnog staranja, opštine i Centra za socijalni rad.
Kuća za teško ugroženu porodicu iz Nikšića
Portal AnalitikaIzvor

Ključeve od kuće petočlanoj porodici Koprivica, uručili su ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević i predsjednik nikšićke opštine Veselin Grbović.

Kovačević je podsjetila da je akcija pokrenuta početkom juna i iskazala ogromno zadovoljstvo što su za više nego kratak period uspjeli da ublaže muku i obezbijede krov nad glavom porodici, koja je živjela u tuđoj ruiniranoj baraci nekadašnje firme Geosonda.

„To pokazuje i da su Nikšić i Crna Gora spremni da se odmah odazovu, kao i da su Crnogorci humani ljudi i da njihovo razumijevanje neće izostati ukoliko se akcija dobro organizuje“, kazala je Kovačević.

Prema njenim riječima, humanoj akciji, za koju nije vođena posebna kampanja, priključio se i ogroman broj građana Nkšića, a na spisku je bilo i uplata od 20, 50, 100 EUR, što pokazuje da su se odazvali i oni koji žive u ne baš povoljnoj finansijskoj situaciji.

Kovačević je kazala da neće saopštavati javno imena darodavaca sa kojima će, kako očekuje, ponovo organizovati sličnu akciju u Nikšiću ili nekoj drugoj opštini u Crnoj Gori. Ona se zahvalila i direktoru nikšićkog Centra za socijalni rad Ivanu Mitroviću i socijalnoj radnici Ljubici Durutović.

„Porodica Koprivica je korisnik materijalnog obezbjeđenja porodice, jedno dijete je sa posebnim potrebama, oboljeli su i roditelji i nastojaćemo da im i ubuduće pomognemo“, kazala je Kovačević.

Koliko je pomoć Koprivicama bila neophodna, pokazuje i činjenica, kako je kazao Mitrović, što su od velikog broja korisnika nikšićkog Centra za socijalni rad, upravo oni odabrani.

Zahvaljujući se na pomoći, Nikola Koprivica kazao je da još ne vjeruje da imaju svoj krov nad glavom.

„Pomogli su nam kao da smo im djeca, a meni se još čini da ovo samo sanjam“, rekao je Koprivica.

 

MINA

Portal Analitika