Turizam

Osam plovećih palata na "Superyacht Rendezvous" u Porto Montenegro

Crna Gora postaje destinacija bogatih jahtaša, potvrđuje i četvorodnevna manifestacija "Superyacht Rendezvous Montenegro", koja je nakon 20 godina organizacije u Monaku prvi put priređena u tivatskom naselju Porto Montenegro.
Osam plovećih palata na  "Superyacht Rendezvous" u Porto Montenegro
Portal AnalitikaIzvor

Na gatu 1 marine privezano je osam luksuznih jahti, sa kojima je došlo oko 100 članova posade i putnika. Oni će 4 dana obilaziti Crnu Goru, uz atraktivan program izleta i zabave, uživati u skupim restoranima, mirnom, toplom moru.
Zašto su odabrali Crnu Goru, objašnjava direktor kompanije "Boat International Media" Toni Harris, koja je poznata medisjka grupacija i organizator ove prestižne manifestacije koja okuplja jahtaše iz cijelog svijeta:
- Suština je da vlasnici osjete destinaciju u kojoj do sada nisu bili. Zapadni Mediteran je postao prenatrpan. Vlasnici jahti sve više traže nove mogućnosti i imaće sada prilike da istražuju i Crnu Goru. Porto Montenegro daje komoditet vlasnicima sa kojiam sarađujemo i koji im je potreban - istakao je Harris pun pohvala za marinu sa prvim fantastičnim utiscima o Crnoj Gori.
Izvršni direktor kompanije "Adriatic Marinas" Oliver Corlette kaže da to što su neke jahte učesnice "Superyacht Rendezvous Montenegro" već bile u Porto Montenegru potvrđuje uspjeh strategije njgove kompanije i Crne Gore da se nametnu bogatim jahtašima kao cjelogodišnja destinacija.
Corlette napominje, ipak, da na tom poslu treba više raditi kako bi Porto Montenegro postao matična luka za što više luksuznih brodova, a njihovi vlasnici upoznali prednosti Crne Gore za odmor i investiranje. On je podsjetio da su za godinu udvostručili kapacitete i da od ovog ljeta marina Porto Montenegro raspolaže sa 460 vezova. Otvoren je hotel Regent sa 5 zvjezdica i uskoro će i zgrada "Ksenija".
Bogati vlasnici čuvaju svoju privatnost, pa nije dozvoljeno snimanje iz bliza super jahti "Exuma", "Lady Petra", "Logica 147" i "Reve D'or", zatim jahti "Komokwa", "Infatuation", "Alyssa" i "Stella Fiera". (Radio Jadran)

Portal Analitika