Politika

ČVOROVIĆ: U opštini Nikšić preko 200 zaposlenih višak

Opština Nikšić trenutno ima 527 radnika, a po evropskim standardima taj broj bi morao biti od 280 do 300 maksimalno. Od 2012. godine kada je opozicija pobijedila na lokalnim izborima tadašnja vlast je izdala preko 100 rešenja na neodređeno vrijeme zaposlenima u opštini i još toliko u javnim ustanovama i preduzećima što ukupno iznosi preko 200, saopštio je odbornik Demokratske narodne partije u SO Nikšić Ilija Čvorović.
ČVOROVIĆ: U opštini Nikšić preko 200 zaposlenih višak
Portal AnalitikaIzvor

On navodi da računajući da će sa dodatim opterećenjem na dug koji je tada bio iznad 45 000 000 eura koliko je opština bila zadužena u momentu kada su od opozicije izgubili izbore, kroz finansijsko iscrpljivanje i bankrot Nikšića ponovo dočepati vlasti.

- Većina zaposlenih u tom periodu je bez ikakve sistematizacije gurana u opštinu a jedine poslovne reference bile su partijska knjižica i rodovsko-plemenski odnosi sa lokalnim moćnicima.Skupština opštine Nikšić je nedavno donijela odluku o milionskom zaduženju kako bi se isplatile otpremnine za 100 radnika koji su tada dobili radna mjesta. Očigledno sa namjeromda se otvori prostor i pripremi teren za primjenu strategije jedan zaposleni četiri glasa za nove izborne procese i ponovno izigravanjenarodnevolje - navodi se u saopštenju.

Umjesto da se, kako ističe, bave rešavanjem ovih i brojnih drugih nagomilanih ekonomskih problema građana opštine Nikšić, lokalne vlasti su odlučile da sve raspoložive potencijale , stave u službu otvorenog rata protiv ćirilice.

- U nadi da će prateći pogubnu ideološku matricu partija kojima pripadaju, latiničenjemi promjenom tabli sa nazivima ulica uspjeti da protjeraju ćirilicu iz Nikšića. Nikog ne smije da čudi što je lokalna vlast odlučila da nastavi sa akcijom koja je počela od pozorišta, kada je na opšte zaprepaštenje građana osvanula latinična tabla. Od onih koji su spremni da izigravaju narodnu volju kako bi se dočepali vlasti ne može bolje ni očekivati. Gospodo iz vlasti ako ne umijete i ne znate da radite posao kojeg ste se prihvatili, a evidentno je da tako, podnesite ostavke i pustite da to rade oni koji znaju i umiju i ne zanosite se sa protjerivanjemćirilice iz Nikšića jer nije Nikšić Vukovar - poručuje se u saopštenju.

Portal Analitika