Turizam

ZEC: U hotelima na Velikoj plaži traži se mjesto više

Sezona u „Ulcinjskoj rivijeri“ dobro je počela, kapaciteti su popunjeni, ponuda unaprijeđena, a postoje indicije i da ce biti produžena do kraja oktobra. Mislim da će biti na nivou 2013. godine koju smatram rekordnom i po popunjenosti i po finansijskom bilansu - kazao je direktor HTP „Ulcinjska rivijera“ Radomir Mikan Zec.
ZEC: U hotelima na Velikoj plaži traži se mjesto više
Portal AnalitikaIzvor

Kako dodaje, svih 1.000 ležajeva na Velikoj plaži popunjeno je i gosti su uglavnom iz Češke i Crne Gore, dok su na Adi tradicionalno Njemci i Česi, a ove godine ima više Rusa nego ranije.

- Prošla godina nije za upoređivanje, jer je bila mnogo loša zbog 44 kišna dana u kontinuitetu što se katastrofalno odrazilo na cijelo primorje. „Ulcinjskoj rivijeri“, posebno Adi, ,,odnijelo” je oko 1,6 milionaeura. Ova godina je mnogo bolje počela. Bolje su i vremenske prilike. Malo je pojačan vjetar nego do sada, ali dobro je što nema kišnih dana. Počele su konacno plaže da se pune, pa očekujem da ova godina bude makar kao 2013, koja je napravila sve moguce rekorde i u smještajnoj i vanpansionskoj potrošnji - nagovještava Mikan Zec.

On dodaje da je prije 10 dana komisija Ministarstva turizma za standardizaciju i kategorizaciju objekata dala hotelu ,,Belvi” dvije zvjezdice, a Ada je dobila tri plus.

- Na Velikoj plaži imamo 1.000 kreveta standarda tri zvjezdice. Ada je potpuno rekonstruisana i dotjerana i obogaćen je vanpansionski sadržaj. Sada je hit u crnogorskom turizmu, zaključio je Zec.

Portal Analitika