Crna hronika

PODGORICA: Pretučen Veselin Mujović u bašti restorana Đardino

Veselin Mujović pretučen je juče oko 13 satu u bašti restorana „Đardino“. Napadač mu je prišao sleđa, naočigled gostiju, udario ga metalnom šipkom i pobjegao.
PODGORICA: Pretučen Veselin Mujović u bašti restorana Đardino
Portal AnalitikaIzvor

Mujović je prevezen u Urgentni centar i život mu nije ugrožen. Policija intenzivno traga za napadačem. Prema saznanjima Pobjede, Mujović je bio u društvu kada mu je napadač prišao. Kako tvrde očevici, policajci su odmah stigli i razgovarali sa gostima lokala o incidentu.

Veselin Mujović je brat bivšeg dekana Pravnog fakulteta Ranka Mujovića. Protiv Veselina Mujovića je srpsko Tužilaštvo za organizovani kriminal svojevremeno vodilo istragu o aktivnostima organizovanih kriminalnih grupa koje se bave trgovinom narkoticima. Pored toga, bio je optužen da je sa još dvije osobe od oktobra 2005. do maja 2006. od Radomira Narančića, kupca PPK „Sonta“, iznudio 120.000 eura i nekoliko tona sjemenskog kukuruza i vještačkog đubriva.

Mujović je hapšen u Beogradu i prije pet godina. Za njim je bila raspisana Interpolova potjernica zbog falsifikovanja dokumenata i prevara. Protiv njega su podnijete krivične prijave 2008. godine, jer je tri puta prodao istu kuću i uzeo kapare od potencijalnih novih vlasnika.

Ime Mujovića pominjalo seprije godinu kada je Tužilaštvo u Beogradu donijelo odluku o sprovođenju istrage. Sumnjičio se za nekoliko krivičnih djela falsifikovanja dokumenata i za prevaru. Mujovića je okružni sud teretio i za iznudu. Prošle godine je uhapšen u beogradskom hotelu „Prestiž“.Mujović je tada pušten na slobodu. (Pobjeda)

Portal Analitika