Fudbal

Mamić: Ovo je genocid prema meni i mojoj porodici

Zdravko Mamić, izvršni predsjednik zagrebačkog Dinama, zakazao je hitnu konferenciju za štampu u Sloveniji, đe se njegov klub priprema, kako bi prokomentarisao optužbe za korupciju, mito i utaju poreza.
Mamić: Ovo je genocid prema meni i mojoj porodici
Portal AnalitikaIzvor

Podsjetimo, pripadnici hrvatskog USKOK-a su rano jutros pretraživali kuće, stanove i kancelarije koje su u vlasništvu njega i njegovog brata Zorana, a čelni čovjek Modrih ima svoje viđenje cijele situacije.

"Ovo je isključivo djelo politike prema meni i mom bratu u postizanju njihovih planova i ciljeva. Mislim da je svakom pametnom jasno o čemu se radi. Morate priznati da je to zastrašujuća šteta za klub, za moje zdravlje, za moj imidž, a to traje godinama“, rekao jeMamić, a prenosi portal Germanijak.hr. 

Legendarni funkcioner istakao je da je okidač da se krene na Dinamo, HNS i njega lično bila izjava bivšeg predsjednika države Ive Josipovića da u Hrvatskoj postoji mafija u fudbalu.

„Sada je kulminacija ovo gdje se pretražuju objekti gdje smo Zoran i ja vlasnici i to baš sada kada smo u drugoj državi. Znalo se da ćemo najkasnije u neđelju uveče, nakon utakmice u Sloveniji biti na državnoj granici. Koliko ja znam, radi se o djelima koja su se dogodila priije nekoliko godina pa ne znam šta je toliko hitno da nije moglo pričekati poneđeljak“, pita se Mamić.

Čelniku Dinama posebno smeta hajka koja se, kako kaže, vodi protiv njegove porodice, a bijesan je i na medije, koji bi, uvjeren je, trebalo da ga štite.

„Zašto niste u službi malog čovjeka? Zašto ne štitite nedužne ljude kao što smo moj brat i ja? Ovo što se čini meni i mojoj porodici je genocid. Dinamo neće upasti u krizu funkcionisanja jer klub nisu samo braća Mamić. Nemojte sumnjati da će Dinamo iz ovoga izaći jači. Ne brinem se ni za sebe lično, zapravo, bojim se samo da ću morati da počnem da se bavim onim što sam davno ostavio iza sebe, što sam mislio da neću nikad, a to je da ću se početi da se bavim politikom“, zaključuje Zdravko Mamić.

Portal Analitika