Politika

DF: Ne čudi što se Kovačević nije prepoznao u pozivu za proteste

Poziv Demokratskog Fronta na mirne građanske proteste sa ciljem formiranja prelazne vlada kao jedinog efikasanog mehanizama koji će obezbijediti održavanje prvih fer i poštenih izbora u Crnoj Gori nesporan je i prihvatljiv svim iskrenim, hrabrim i odlučnim opozicionarima, zato i ne čudi sto se Spasoje Kovačević nije prepoznao u tom pozivu, saopštili suiz Demokratskog fronta.
DF: Ne čudi što se Kovačević nije prepoznao u pozivu za proteste
Portal AnalitikaIzvor

Iz DF-a reagovali su na današnju izjavu sekretara Izvršnog odbora Glavnog odbora Socijalističke narodne partije Spasoja Kovačević koji je kazao da se "do sada pokazalo da kolege iz Demokratskog fronta pozivaju na proteste, a boga mole da im se niko ne pridruži, kako bi se ostvarili njihovi suštinski ciljevi, a to su usko politički interesi".

- Posebno je simptomatično da se nekadašnji savjetnik predsjednika opštine Danilovgrad a sada sekretar GO SNP-a oglasio upravo u trenutku kad je DF upozorio određene opozicione partije da ne budu pojas za spasavanje DPS-u pomoću kojeg bi nastavili plivanje u moru izbornih krađa i pljačke naših građana. Od dežurnih kočničara  zaduženih  za miniranje svih  perspektivnih opozicionih inicijativa  i održavanje  statusa  quo,sve dok se ne stvore uslovi za uklizavanje u meke djelove režima neozbiljno je očekivati drugačija tumačenja.  Postavlja se pitanje u čije ime govori ovaj funkcioner i kome svojim „visoko-filosovskim“ tumačenjima, zapravo, vraćadugove. Za razliku od Kovačevića opoziciona javnost je odavno upoznata da šef poslaničkog kluba SNP-a  Aleksandar Damjanović podržava proteste kao  potpuno  legitiman politički pritisak  na autokratsku vlast - navodi se u saopštenju DF-a.

Oni ističu da je ovo još jedan od dokaza da su ostaci SNP-a duboko raspolućeni na  opoziciono krilo i na režimsko kojem očigledno pripada i Kovačević, kao  i da u SNP ne postoji konsenzus oko dalje opozicione ili pozicioneprofilacije ove partije pa samim tim ni oko protesta.

- Nesporno je da nakon raskola u SDP, Vlada Mila Đukanovića nema legitimitet i da bi bilo krajnje neodgovorno da bilo koja opoziciona partija učestvuje u transakcijama sa DPS koje bi dovele do vanrednih izbora koje bi opet organizovala Vlada, ANB, policija, tajkuni, mafija i koji bi ponovo bili pokradeni po poznatom receptu iz afere Snimak. Na svu sreću organizovanje i ishod protesta, svakako neće zavisiti od Spasoja Kovačevića i sličnih njemu, a niti od njihovih naručenih „ekspertiza“  kroz  koje  se  samo dodatno legitimišu i to do kraja.  Posebno je frapantna iritiranost Kovačevića što nije detaljno upoznat sa planovima realizacije protesta čiji stepen se  jedino može porediti sa brigom šefa režima, koji bi da, izgleda po navici,unaprijed bude upoznat sa namjerama svojih političkih protivnika - stoji u reagovanju.

Demokratski Front, kako zaključuju, dobronamjerno i sa posebnim zadovoljstvom otkriva jednu tajnu koje je Kovačević itekako svjestan, članovi i simpatizeri SNP-a neće poslušati Kovačevića i njemu slične, nego  će se naći gdje im je uvijek i bilo mjesto,rame uz rame sa hrabrim, odvažnim i poštenim građanima Crne  Gore koji imaju snage da se izbore za promjene.

Portal Analitika