Društvo

Ostalo još dva dana za upis na prvu godinu studija na UDG-u

Univerzitet Donja Gorica (UDG) je ove godine namijenio oko 600 mjesta za upis brucoša.
Ostalo još dva dana za upis na prvu godinu studija na UDG-u
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Drugi rok za upis nove generacije studenata na UDG-u traje još dva dana, danas, 2. i sjutra, 3. jula, u terminu od 10 do 14 časova.

Nakon zaključenog upisa, studenti će u subotu 4. jula, imati, prvi čas na Lovćenu. Druženje na Lovćenu počinje trkom studenata od Ivanovih korita do Mauzoleja, nakon koje rektor UDG-a prof. dr Veselin Vukotić drži prvi čas novim studentima ispred statue Njegoša.

„Nastava na UDG se odvija u modernim uslovima sa istinskom univerzitetskom atmosferom koja razvija pozitivnu energiju i budi ambicije kod svih. Na UDG-u fokus je stvaljen na kompetencijama studenta, sticanju znanja, razvijanju njegove motivacije, sistema vrijednosti i životnih standarda. Uspjeh naših studenata u njihovom životu je mjera i našeg uspjeha“, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Iz pomenute institucije navode da Lovćenska trka pomaže studentima da savladaju prepreke, ukaže na takmičarski duh, na penjanje na vrh, otvoren pogled sa vrha, druženje, razvijanje vjere u sebe. Prvi čas na Lovćenu ukazuje na neke ključne principe na koje se oslanja razvoj UDG-a.

Za drugi upisni rok na Univerzitetu Donja Gorica postoji mogućnost izbora studiranja na jednom od deset fakulteta, sa ukupno trinaest studijskih programa.

Dobitnici diplome Luče I i Luča II imaju besplatnu školarinu. Cijena školarine za studente koji nemaju diplomu Luča, iznosi 1.500 eura. Cijena školarine za drugo dijete iz porodice je niža za 20 odsto, dok je za treće dijete i svako naredno školarina besplatna. Studenti UDG-a imaju pravo na: smještaj i ishranu u domu, studentski kredit, stipendiju za najbolje studente i zdravstvenu zaštitu, kao i mnoge druge povoljnosti tokom studija.

Pravo upisa imaju svi učenici koji su završili četvorogodišnju srednju školu u zemlji ili inostranstvu  (sve škole su odgovarajuće).

Portal Analitika