Politika

ABAZOVIĆ: Raščišćavanje političke scene koje je u toku odlično za opoziciju

Nezavisni poslanik i potpredsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je u izjavi za Portal Analitika da novonastala dešavanja na političkoj sceni govore o velikoj krizi ali da će ona djelovati blagotvorno po opoziciju jer je, kako ističe, u pitanju raščišćavanje političke scene.
ABAZOVIĆ: Raščišćavanje političke scene koje je u toku odlično za opoziciju
Portal AnalitikaIzvor

Govoreći o situaciji u SDP-u ali i o mogućim partijama koje bi mogle da zamjene mjesto te stranke u vladajućoj  koaliciji, Abazović ističe da je bilo potrebno razbiti sve "DPS ćelije" koje postoje u ostalim strankama da bi birači na izborima imali čistu situaciju.

- Mislim da je sve ovo što se dešavalo u zadnjem periodu vrlo blagotvorno jer je najveći problem bio - imati čista posla na političkoj sceni. Bilo je potrebno razbiti sve DPS-ovske ćelije koje su postojale u strankama koje su se raspale i podjelile. Ovo vidim kao raščišćavanje scene i odlično je što će birači pred izbore imiati čistu  političku situaciju - rekao je Abazović za Portal Analitika.

On je istakao da će na predstojećim izborima birači jasno vidjeti da mogu da glasaju za DPS i za one koji su njihovi saveznici.

- Koji im se otvoreno nude i koji su u prethodne dvije godine uradili sve da ih sačuvaju na vlasti - u Nikšiću i u Podgorici ali da im završe neki posao kad god je trebalo. Sa druge strane su opozicione stranke koje smatraju da je potrebno  nešto mjenjati bez obzira na različite političke koncepte - rekao je Abazović.

Potpredsjednik URA-e smatra da opoziciji stvari idu na ruku više nego što se misli i da je samo važno da se to kapitalizuje na izborima.

-  A to  znači  da se  postigne najvažniji, istorijski cilj za Crnu Goru - demokratska smjena vlasti - rekao je Abazović.

Kada je u pitanju raspad SDP-a sagovornik Portal Analitika se nada da će ta stranka konačno "napuštiti čeljusti DPS-a".

- Mislim da nakon svega što se desilo ne smiju više dozvoliti da ih DPS ponižava, a ako žle da se i dalje ponižavaju mislim da će to biti partija koja će biti marginalizovana i neće preći cenzus - rekao je Abazović.

On je istakao da je takođe dobro što je najveći konsistuent u opoziciji shvatio da je potrebno da se "okrenu malo građanskijoj opciji".

- Dobro je što su time desničarske snage marginalizovane. To je blagotovrno za društvo - poručio je Abazović.

 

B.K.   

Portal Analitika