Region

Ubica srpskog mafijaškog bosa pronađen mrtav u Češkoj

Ubica Nenada Opačića i njegove supruge Jasmine, Janoš Šnajder, zvani Pendula (35), iz Novog Sada pronađen je mrtav u Češkoj, saznaju “Večernje novosti“.
Ubica srpskog mafijaškog bosa pronađen mrtav u Češkoj
Portal AnalitikaIzvor

Riječ je o višestrukom izvršiocu krivičnih djela koji je nekoliko godina proveo u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, gdje je i upoznao Opačića.

Srpska policija dobila je potvrdu od čeških kolega da je Šnajder u toj zemlji pronađen mrtav a istraga o ovom slučaju rađena je u najvećoj tajnosti, navode "Večernje novosti". 

Nenad Opačić i njegova supruga ubijeni su 28. februara na Novom naselju. Vođa "vjeterničkog klana" bio je na godišnjem odmoru van zatvorskih zidina, a kaznu je trebalo da izdržava do januara 2016. godine. Istraga je pokazala da je Jasmina Opačić ubijena slučajno, odnosno da ona nije bila meta. 

Opačić je uhapšen u "Sablji" 2003. godine. Presudom je potvrđeno da se kao šef veterničke grupe bavio preprodajom narkotika, kao i da je bio saradnik zemunskog klana u nekoliko slučajeva otmica i iznude. Za vrijeme suđenja, zašiljenom četkicom za zube napao je zaštićenog svjedoka Miladina Suvajdžića - Đuru Mutavog. 

Portal Analitika