Region

Policija upala u kuće i stanove braće Mamić

Hrvatska policija je rano jutros upala u kuće i stanove braće Zdravka i Zorana Mamića, izvršnog predsjednika i trenera zagrebačkog Dinama. Hrvatski mediji pišu da su Mamići pod istragom zbog utaje poreza, a navodno je akciju pretrage kuće i stanova naložio Uskok.
Policija upala u kuće i stanove braće Mamić
Portal AnalitikaIzvor

ndexu je potvrđeno da se pretresi obavljaju i u prostorijama Dinama, u kancelarijama koje koriste braća Mamić.

"Po nalogu županijskog suda u toku je istraga koju sprovodi PN USKOK u kojoj su predmet obrade naša dva člana: izvršni predsjednik Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić", saopštili su iz Dinama.

Iz zagrebačkog kluba su poručili da je ono što im se stavlja na teret iskonstruirano.

"Cijela hrvatska javnost zna da se već godinama vrši kontrola i nadzor nad radom našeg kluba i pojedinaca u istome i ovo je još jedna u nizu takvih. Naravno da ćemo kao klub i kao pojedinci sarađivati sa svim institucijama i organizacijama koje to od nas budu tražile. Ipak, moramo izraziti žaljenje što se to odvija u vrijeme i na način kada se mi nalazimo na svojim radnim mjestima odnosno na priprema s prvom ekipom Dinama u inostranstvu, a znajući što nam se stavlja na teret ne možemo ne izraziti čuđenje odabranim izborom, načinom i vremenom vođenja postupka. Konkretno, ono u što mi imamo uvid i što nam se stavlja na teret je apsolutno bespredmetno i iskonstruirano i sigurni smo da ćemo dokazati zakonitost naših postupaka i odluka", saopšteno je iz Dinama.

Jedan od advokata Zdravka Mamića izjavio je za Hinu da je njegov klijent na putu u Sloveniji i da nije obaviješten o istrazi ili pretresu njegove kuće, te da je o tome o čemu je saznao iz medija.

Zoran Mamić je dao kratku izjavu novinarima koji prate pripreme Dinama u Sloveniji. Kazao je da se čuo sa njegovom pravnom zastupnicom Jadrankom Sloković i da je ponudio da se odmah vrati u Zagreb, ali mu je ona rekla da to nije potrebno.

"Za sada ostajem tu, nastavljam s poslom oko Dinama", izjavio je Mamić.

Foto: Index.hrFoto: Index.hr

Na Maksimiru je podignuta zaštitna ograda, tako da stadionu nije moguće prići, javlja Index.hr.

USKOK je saopštio da pod istragom nijesu samo Mamići, već i službenik u Poreznoj upravi koji se sumnjiči da im je omogućio utaju poreza. Optužbe koje im se stavlja na teret su primanje i davanje mita, utaja poreza i drugih davanja, te zlouporaba povjerenja u poslovanju.

rtcg.me

Portal Analitika