Društvo

Honsić: Da nije bilo dr Tomanovića, ne bih bio živ

Nekadašnji Dan mladosti, 25. maj 2015. godine promijenio je život Rešada Honsića iz Bara.
Honsić: Da nije bilo dr Tomanovića, ne bih bio živ
Portal AnalitikaIzvor

Oko 22:30 te noći nožem ga je, nakon svađe, ubola prijateljica iz Zemuna, i mada se sam dovezao na motoru u Opštu bolnicu Bar, ispostavilo se da je neophodna hitna operacija i da mu je život ugrožen.

Ljekari su konstatovali da je presječena stomačna aorta i dvanaestopalačno crijevo, te da je izgubio mnogo krvi. Ubrzo je pao u komu. Do jutra je dvaput doživio kliničku smrt.

Komplikovanu operaciju je na sebe preuzeo poznati barski hirurg dr Dragan Tomanović. Trajala je oko tri i po sati. Srećom, sa dobrim krajem - pacijent se osvijestio izjutra. Honsić kaže da nema riječi kojima bi mogao zahvaliti dr Tomanoviću na požrtvovanosti i spašavanju života.

"Želio sam da se putem medija javno zahvalim dr Tomanoviću i kompletnom osoblju na svemu što su uradili te noći, ali i narednih dana. Samo zahvaljujući njegovoj stručnoj intervenciji danas sam živ, a nisam želio da i ovaj slučaj prođe kao mnogi: kad su ljudi bolesni - doktor im je najvažniji, kad se izliječe - zaborave ga. Ja ovoga neću zaboraviti. Proveo sam 12 dana u intenzivnoj njezi, uz adekvatan tretman, i svu moguću brigu doktora i osoblja, kao uigrane i odgovorne ekipe“, kaže za Bar Info Honsić.

On potencira da za 43 godine života nikada nije bio u bolnici.

"Znate, danas se svašta priča za ljekare, a moje je iskustvo sasvim drugačije. Dobio sam veliku sigurnost kada je naša barska bolnica u pitanju, na svom primjeru sam iskusio. Dok ne doživiš, ne vjeruješ, tako ni ja nisam vjerovao da će mi znanje i stručnost jednog doktora produžiti život koji je bio ne jednom, već dva puta stao“, zaključuje Hosnić.  (Bar info)

Portal Analitika