Abiznis

Otvoreni Dukljanski vrtovi, Emilfarb: Vidite da svi investitori nijesu isti

Ponosan sam što smo završetkom izgradnje Dukley Gardena danas makar malo pomogli napore Vlade i naroda Crne Gore na razvoju potencijala ove predivne zemlje. Posebno smo zahvalni na podršci i povjerenju građanima Budve i predsjedniku Vlade gospodinu Đukanoviću - izjavio je predsjednik ,,Stratex“ grupe Nil Emilfarb na svečanosti otvaranja luksuznog naselja Dukljanski vrtovi (Dukley Gardens ).
Otvoreni Dukljanski vrtovi, Emilfarb: Vidite da svi investitori nijesu isti
Portal AnalitikaIzvor

On je izrazio nadu da će sa istim uspjehom realizovati i njihove druge projekte u Crnoj Gori - od Dukley hotela, Dukley Marine Budva, preko Hotelske Grupe Budvanska rivijera i drugih projekata u turizmu u Budvi, Kotoru i Kolašinu.

Ukupna vrijednost investicije u luksuzno naselje iznosi više od 150 miliona eura.

 Dobio sam priliku da dokažem ljudima u Crnoj Gori da nijesu svi investitori isti, da zaista postoje oni koji ovu zemlju doživljavaju kao svoju i kojima je do nje stalo. Tada niko nije vjerovao, niko nije želio da čuje bilo šta o ovom projektu, osim ambasadorke Sju Kej Braun sa kojom sam, s vremena na vrijeme, dijelio svoje muke. Kada se napredak već mogao uočiti, dobili smo veliku podršku premijera Đukanovića čija su vrata za nas uvijek bila otvorena - istakao je Emilfarb. Kompanija ,,Stratex“ je, kako ističe, 2010. godine bila samo kupac jedne od tridesetak vila u ovom kompleksu. Tada su se suočili sa finansijskim krahom i prvobitni investitor napuštio je prezaduženi projekat. Da bi sačuvao svoju, ali i investicije svih ostalih kupaca, ,,Stratex“ je preuzeo i završio gradnju naselja Dukljanski vrtovi. Projekat te grupe je najveće pojedinačno ulaganje u Crnu- Goru, koje dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država. Dizajnersko rješenje kompleksa vizija je nagrađivanog njemačkog arhitektonskog studija NPS Tchoban Voss.

Dukljanski vrtovi su naselje sa 202 elegantna, savremeno uređena stana, površine od 80 do 212 kvadratnih metara i penthaus apartmanima površine do 535 kvadrat. Taj luksuzni kompleks obuhvata tri plaže, restoran sa pet zvjezdica, kafe, galeriju savremene umjetnosti i brojne druge servise za vlasnike apartmana i goste. Za sljedeću godinu investitori su najavili završetak projekta ,,Dukley“ hotela sa pet zvjezdica, čiji će sadržaj biti na raspolaganju vlasnicima apartmana u Dukley Gardensu, kao i izgradnju moderne marine podno zidina Starog grada.

 

Portal Analitika