Crna hronika

Sumnjivi poslovi: Žarko Pavićević saslušan pred Specijalnim tužilaštvom

Bivši predsjednik opštine Bar Žarko Pavićević dao je izjavu Specijalnom tužilaštvu o poslovanju Zavoda za izgradnju Bara, na čijem je čelu bio većinski vlasnik, saznaje Pobjeda. Pavićević se našao pod lupom Specijalnog tužilaštva za borbu protiv organizovanog kriminala zbog sumnjivih poslovanja dok je bio na čelu opštine.
Sumnjivi poslovi: Žarko Pavićević saslušan pred Specijalnim tužilaštvom
Portal AnalitikaIzvor

Na provjeri je i dokumentacija o izgradnji pojedinih zgrada koje su napravljene za vrijeme Pavićevićevog mandata zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj i oštetio opštinu. Postoje indicije o koruptivnim radnjama sa višemilionskom štetom koje se provjeravaju. S obzirom da je preduzeće Zavod za izgradnju Bara u stečaju od septembra 2013. godine, inspektori za borbu protiv organizovanog kriminala su dio dokumentacije izuzeli i iz Privrednog suda.

Privredni sud uveo je stečaj u Zavod za izgradnju Bara na zahtjev Atlas banke zbog duga od 800.000 eura. Provjere poslova kojim je Pavićević upravljao uslijedile su nakon prijava MANS-a o njegovim zloupotrebama, potkrijepljenih dokumentacijom. U jednoj od prijava navodi se da je Pavićević otuđio državno zemljište na ime kompenzacije za izgradnju sportske dvorane. Radove je izvodila firma ZIB. Pavićević je „uzeo“ dva placa kako bi napravio dvoranu, a izgradnju platio opštinskim novcem. Pavićević se sumnjiči da je poslove oko izgradnje uglavnom sklapao u svoju korist.

Njegovo preduzeće – ZIB je bilo izvođač radova na spornim zgradama. Tužilaštvo provjerava još nekolike zgrade za koje se sumnja da su ,,nikle“ zahval jujući zloupotrebi položaja i korišćenjem opštinskog novca. (Pobjeda)

Portal Analitika