Fudbal

Kvalifikacije za LE: Budućnost večeras dočekuje letonski Spartaks

Sa ulogom favorita, ali i prilično teškim periodom iza sebe, Budućnost večeras (20.30) dočekuje letonski Spartaks u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.
Kvalifikacije za LE: Budućnost večeras dočekuje letonski Spartaks
Portal AnalitikaIzvor

Na prvi pogled, Podgoričani ne bi trebalo da imaju problema sa klubom osnovanim prije desetak godina, međutim, nije sve tako jednostavno. ,,Plavi“ su prije desetak dana promijenili trenera, prije toga i štrajkovali, a zajedno odradili osam treninga.

Na drugoj strani, najveći adut Spartaksa leži u činjenici da je već odigrao deset utakmica u šampionatu Letonije, tako da njegovim fudbalerima vjerovatno neće faliti snage u naredna dva meča. Letonski klubovi do sada nijesu imali značajnije rezultate u evropskim takmičenjima i predstavljaju enigmu za crnogorsku javnost.

- Spartaks je za nas nepoznanica, koja ima tu prednost da je već odigrala dosta utakmica u svom prvenstvu. Neće biti nimalo lako - kazao je na jučerašnjoj pres konferenciji trener Budućnosti Miodrag Vukotić.

Ono što u podgoričkom klubu znaju je da klub iz Jurmale igra ofanzivno.

- Uvijek igraju sa dva napadača, igraju veoma atraktivno. Međutim, tek treba da vidimo kako će oni igrati ovdje, može se desiti i da se zatvore. Ono što je sigurno je da ih nećemo potcijeniti - dodao je Vukotić.

Pobjeda bez primljenog gola je cilj Budućnosti u prvoj utakmici.

- Prvo što želimo je da pobijedimo. Valjalo bi da ne primimo gol, tako da je svaka pobjeda bez primljenog gola za nas uspjeh - istakao je Vukotić.

Ulaz na stadion pod Goricom večeras će biti slobodan, a iz Budućnosti su, pored poziva navijačima da dođu, i apelovali da navijanje protekne bez incidenata kako bi se izbjegle nove drakonske kazne Uefe. 

(ARENA)

Portal Analitika