Crna hronika

UBISTVO MILIĆA: Policija sklapa mozaik, potraga za osobom koja je ranila Vidmara

Policija traga za osobom za koju se sumnja da je u utorak teško ranila Nemanju Vidmara (24) iz Podgorice u lokalu ,,Rajska ptica“ na Zlatici u kojem je ubijen Podgoričanin Luka Milić (25). Kako je Pobjedi saopšteno iz centralne jedinice intenzivnog liječenja, Vidmar je svjestan, cirkulatorno stabilan i spontano diše.
UBISTVO MILIĆA: Policija sklapa mozaik, potraga za osobom koja je ranila Vidmara
Portal AnalitikaIzvor

On je, odmah po prijemu, operisan u Klinič- kom centru. Motiv svađe koja je dovela do pucnjave oko 23 sata u bašti lokala u kojem su se Milić i Vidmar sastali, su - kako saznaje Pobjeda - nesuglasice oko raspodjela para od zajedničkog “biznisa”. Navodno, kako sumnja policija, to je ključni razlog svađe koja je kulminirala potezanjem oružja i dovela do fatalnog sukoba u kojem je Milić poginuo od zadobijenih rana a Vidmar teško povrijeđen. Preliminarni rezultati istrage ukazuju da su Milić i Vidmar bili za istim stolom. Vidmar je u jednom momentu napustio lokal, ali se kasnije vratio.

Za to vrijeme Miliću se pridružio Dražen Boričić, a kasnije i još jedna osoba za koju se sumnja da je ranila Vidmara. Policija je saslušala Boričića, ali on, prema saznanjima Pobjede, nije kazao kako je i zašto došlo do sukoba. Prikupljeni su materijalni dokazi, među kojima i čaure koji će nakon vještačenja u Forenzičkom centru pokazati ko je potegao obarač na Milića, a ko na Vidmara. saslušani sui i svjedoci - gosti i konobar lokala koji su u vrijeme pucnjave bili u bašti. Kako nezvanično saznajemo, policija ima saznanja kako je došlo do incidenta, ko je ubio Milića, ko je ranio Vidmara, ali će sumnje objelodaniti i podići krivičnu prijavu tek kada dobiju rezultate vješta- čenja. Uzeta je parafinska rukavica Dražena Boričića koji je bio sa Vidmarom, Milićem i osobom čiji je identitet poznat policiji. Milić i Boričić od ranije su poznati policiji, kao članovi takozvanog zagoričkog klana. Milić je zbog napada na direktora Urgentnog bloka osuđen prošle godine na četiri mjeseca zatvora, ali tu kaznu nije odležao. U julu 2012 godine Milić je bio jedan od aktera nasilničkog ponašanja na bazenu Sportskog centra Morača, ali taj proces nije dobio sudski epilog. Uprava policije saopštila je juče da intenzivno rade na rasvjetljavanju događaja u Orjenskoj ulici u naselju Zlatica. (Pobjeda)

Portal Analitika