NATO

Kamsvag: Crna Gora ostvarila značajne rezultate u reformskim procesima

Potredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Kraljevine Norveške Nilsa Ragnara Kamsvaga.
Kamsvag: Crna Gora ostvarila značajne rezultate u reformskim procesima
Portal AnalitikaIzvor

Ambasador Kamsvag kazao je da je Crna Gora u prethodnom periodu ostvarila značajne rezultate u reformskim procesima na putu prema članstvu u EU. Izrazivši zadovoljstvo posvećenoću Vlade Crne Gore ostvarenju svojih spoljnopolitičkih prioriteta, istakao je da postignuti napredak utiče kako na dalje jačanje crnogorskih kapaciteta tako i sveukupni razvoj cijelog regiona, čiju stabilnost će dodatno ojačati integracija Crne Gore u NATO.

Lukšić je zahvalio na kontinuiranoj podršci Kraljevine Norveške reformama u ključnim oblastima u okviru evropske i evroatlanstke integracije i ambasadoru Kamsvagu na ličnom doprinosu jačanju međudržavnih odnosa tokom njegovog mandata. Izrazio je uvjerenje da će Norveška nastaviti da pomaže crnogorske reformske procese kroz različite vidove ekspertske pomoći te da će u i narednom periodu bilateralna saradnja biti kontinuirano unaprjeđivana.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o drugim važnim temama iz oblasti evropske i evroatlantske integracije.

Portal Analitika