Ostalo

Drugi golf turnir Luštica Bay održan u Beogradu

Zaljubljenici u golf i zainteresovani posjetioci Ade Ciganlije, u društvu predstavnika kompanije Luštica Development AD, okupili su se u Beogradu, na Golf turniru Luštica Bay (Luštica Bay Golf Challenge), golf nadmetanju koje je usko povezano sa jednim od najljepših resort-a Mediterana.
Drugi golf turnir Luštica Bay održan u Beogradu
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

U pitanju je drugo izdanje Golf turnira Luštica Bay nakon što je prethodne godine održano prvo takmičenje golfera i golferki i uspostavljena saradnja Kompanije i Golf kluba Beograd.

U disciplini najdužeg drajva kod dama sjajna je bila Maja Ilić, dok je kod golfera, najduže drajverom odigrao Aleksandar Flanđunis.

U C kategoriji do najboljeg bruto rezultata došao je Vladimir Danković, sa ubjedljivo najboljiim rezultatom od 31 poena. Najbolji neto rezultat odigrao je mladi Ognjen Mićić.

Dominantan je u B kategoriji bio iskusni Pavle Tomašević, koji je na kraju i ponio naslov pobjednika u bruto sabiranju rezultata. Njegovih 40 bruto poena jednostavno su bili nedostižni za ostatak konkurencije. Najbliži mu je bio Milan Ranđić, koji je sa odigranih 69 neto poena došao do pobjede u ovom sistemu bodovanja. Do drugog mjesta došao je Ivica Suturović, dok je na trećoj poziciji završio Dragan Đuričić.

A u najjačoj kategoriji, još jednom je na sebe pažnju sjajnom igrom privukao Flanđunis. Pozicija broj dva pripala je konstantno dobrom Radomiru Beloševcu. Stroke bruto pobednik II Luštica Bay Challenge-a je Vlado Grčić, koji je odigrao 152 poena.

Luštica Bay, generalni sponzor turnira nagradio je golfere jako interesantnom lutrijom i sjajnim nagradama za dosta srećnih dobitnika. Najzanimljiviju i najvredniju nagradu osvojio je Ognjen Mićić, koji će se nedelju dana odmarati u spektakularnoj El Gouni u Egiptu. Krstarenje Bokomza 4 osobe osvojili Mateja Aleksić i Piter Čefi. Dodijeljena su i dva vikend odmora u Luštica Bay, a dobitnici su Vladimir Danković i Dragana Raković. Sjajnu nagradu koja pored vikenda uključuje i povratnu avionsku kartu osvojili su Goran Draganić i Karl Šmic.

Ovom prilikom predstavljen je i golf teren u naselju Luštica Bay koji će će biti izgrađen na površini od 86 hektara. Teren će imati 18 rupa i spada u kategoriju terena za održavanje turnira u golfu. U sklopu golf terena, planirano je preko 19 hektara zelenila, kao i golf klub. Na lokaciji budućeg golf terena tokom ljetnje sezone postoji i vježbalište za golf.

Luštica Bay se gradi u zalivu Trašte, nadomak Tivta, na jednom od najljepših dijelova  crnogorske obale. Ovaj novi centar na Jadranu, privući će ljubitelje prirode, zdravog života i aktivnih sadržaja tokom cijele godine. Biće izgrađeno sedam hotela, golf teren, dvije marine, više od 1.000 stanova, preko 500 stambenih vila i kuća, šetalište sa restoranima i kafićima i drugi prateći objekti. Cjelokupan izgled naselja je u skladu sa tradicionalnom arhitekturom crnogorskog primorja. Prvi stanovnici, kupci nekretnina, su preuzeli ključeve svojih stanova početkom 2015. godine.

Portal Analitika