Abiznis

Dodijeljene stipendije najboljim menadžerima

Stipendija od 18 hiljada eura u okviru Executive MBA programa za najboje menadžere Crne Gore dodijeljena je danas suvlasniku etno sela Šljeme sa Žabljaka, Anđi Vukčević Zorić.
Dodijeljene stipendije najboljim menadžerima
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Stipendije od po devet hiljada eura su, u okviru programa koji je organizovan u saradnji Asocijacije menadžera Crne Gore (AMM) i Cotrugli Business School, dobili Rade Ljumović iz RLC Montenegra, Vladimir Subotić iz Termoaparata, Davor Lučić iz Porr Baua, Nenad Novović iz Amplitude i Danilo Mijušković Glosarija.

Predsjednik AMM-a, Budimir Raičković, kazao je da je stipendija u okviru Eecutive MBA programa dobra podrška za ljude koji žele da se i dalje edukuju.

On je rekao komisija koju je formirala Cotrugli poslovna škola napravila određene testove i studije slučaja, koje je od 30 prijavljenih prošlo njih šestoro. Među njima je žrijebom izabran jedan koji je dobio puni iznos stipendije.

“Ukupna vrijednost stipenija je 63 hiljada eura i to je jedan konkretan potez Asocijacije menadžera. Nadam se da ćemo i sa drugim poslovnim školama napraviti slične programe, kako bi pospješili razvoj i edukaciju kadra u Crnoj Gori”, saopštio je Raičković.

Prema njegovim riječima, puna stipendija od 18 hiljada eura predstavlja plaćenu školarinu na postdiplomskim studijama.

Izvršni direktor Cotrugli Business School, Katarina Vladić, kazala je da ta ustanova postoji od 2003. godine i da se bavi MBA edukacijom širom regiona.

Ona je podsjetila da su od prošle godine ostvarili saradnju sa AMM, koji su prepoznali potencijal ove škole.

“Dodijelili smo šest stipendija za MBA program, od kojih su pet polovičnih i jedna puna. Do sada smo kroz naše projekte uložili oko tri milion eura“, rekla je Vladić.

Ona je navela da je ideja programa da se dobije šire biznis znanje, uz pomoć kojeg se mogu unaprijediti sve funkcije i procesi u firmi. To će, kako smatra, unaprijediti saradnju sa ljudima i dovesti do efikasnijeg rezultata.

Vukčević Zorić je saopštila da se nada da će joj stipendija pomoći u poslu i da će pomoći da se Cotrugli škola razvije u Crnoj Gori.

“U turizmu radim 13 godina. Nadame se da će mi ovo novo iskustvo i upoznavanje novih ljudi kroz rad u školi pomoći da to znanje primijenim u ličnom biznisu”. rekla je Vukčević Zorić.

Izvršni direktor firme Amplituda iz Podgorice, Nenad Novović, kazao je da se nada da će mu program pomoći da nadogradi svoj posao i postane još bolji preduzetnik.

Portal Analitika