Politika

SL: Srbi da se ne miješaju u nesporazum Albanaca i Crnogoraca oko šuma

Tokom nastavka posjete Srbima na Kosovu, lider Srpske liste Dobrilo Dedeić prenio je pozdrave srpskog naroda iz Crne Gore našem najvećem nacionalnom prijatelju sa tih prostora dr Marku Jakšiću. Suštinski lider Srba sa Kosova, borac za Svetosavlje i suverenitet Srbije, čovjek koji se suprotstavio Briselskom sporazumu, dosledni zagovornik anti-EU i anti-NATO kampanje, Marko Jakšić spada u one srpske političare koji se danas mogu izbrojati na prstima jedne ruke u cijelom Srpstvu. On nije samo funckioner DSS-a, nego simbol otpora novom svjetskom poretku i iskreni prijatelj svake srpske priče.
SL: Srbi da se ne miješaju u nesporazum Albanaca i Crnogoraca oko šuma
Portal AnalitikaIzvor

Za Srpsku listu, Jakšić je najznačajnija adresa na Kosovu na kojoj se može provjeriti stav tamošnjih Srba o svim politički značajnim pitanjima i procesima od opšteg nacionalnog interesa.

Dedeić je sagovornicima iz Demokratske stranke Srbije prenio stav Srpske liste da srpski narod u Crnoj Gori ne treba da interesuje spor Hašima Tačija i crnogorskih vlasti o četrdesetak hektara šume na liniji razdvajanja dvije antisrpske tvorevine. Srbi iz Crne Gore ne smiju se miješati u sporove fundamentalno bratskih vlasti Crne  Gore i Kosova, pogotovo ne u sestrinske rezolucije čiji je eksplicitni sadržaj zahtjev za bukovinom i borovinom za eksplotaciju. To je spor koji treba da riješe Crnogorci i Albanci. Lider Srpske liste je podsjetio sagovornike u Kosovskoj Mitrovici da su tadašnja Srpska lista i Srpska narodna stranka, u ime srpskog naroda, tražile da DPS i SDP ne priznaju kosovsku nezavisnost 2008. godine. Režim je postupio suprotno našim interesima i pored masovnih protesta Srba na ulicama Podgorice, samo da bi zadovoljio američku ambasadu u Podgorici koja je kreator antisrpskih poteza u Crnoj Gori.

Zato Srbi od sada treba da budu pacifisti ili da glume pacifiste u Crnoj Gori. Razni prigovori savjesti neće nam dozvoliti da se sukobljavamo zbog tuđih interesa i da, kao pojedini isluženi elementi parlamentarne opozicije koje predvode oni koji su prodali referendum, kukamo zbog navodno ugroženog suvereniteta Crne Gore. Kome je Montenegro u UN bio draži od Srbije i Crne Gore, neka danas brani šume u graničnom pojasu.

Delegacija Srpske liste razgovarala je i sa Igorom Vojinovićem, jednim od lidera Svesrpskog narodnog pokreta ,,Srbi na okup'' i velikim ideološkim saborcem Srpske liste i Novorusije.

Portal Analitika