Društvo

Obustavljen postupak protiv Marovića

Suđenje predsjedniku Političkog savjeta DPS-a Svetozaru Maroviću i njegovom sinu Milošu po tužbi austrijske kompanije "Heta lizing" iz Klagenfurta, koje je počelo u aprilu, prekinuto je odlukom sudije kotorskog suda Andrijane Zečević, pišu Dnevne novine.
Obustavljen postupak protiv Marovića
Portal AnalitikaIzvor

Advokat "Hete" Ognjen Božović bio je iznenađen takvom odlukom koja mu je tek juče saopštena, dok se advokat Marovića, Vladan Bojić nije pojavio. Naime, Bojić je na dan održavanja prošlog ročišta 12. maja podnio protivtužbu i predložio sudu da donese rješenje o spajanju parnice ili o prekidu postupka do okončanja spora po osnovu protivtužbe, jer se radi o prejudicijalnom pitanju za rješavanje ovog spora.

- Ne mogu vam reći zbog čega je došlo do prekida postupka, jer rješenje o tome nijesmo primili. Sudija je kazala da je rješenje o prekidu postupka donijela prošle nedjelje i da ga je uputila našoj kancelariji u Podgorici, ali mi ga još nijesmo dobili, kao ni protivtužbu Marovićevog advokata - kazao je Božović juče novinarima.

Predmet spora je naplata novčanog potraživanja u iznosu od 9.980.076,15 eura, nakon što je austrijska "Heta lizing" pokrenula prinudnu naplatu nad imovinom Marovića, prema mjenicama kojima su oni kao jemci garantovali of-šor firmi "Galaxy LTD" da će austrijskoj kompaniji biti vraćen kredit. Tim novcem, posredstvom firme "Galaxy", kupljena je 2008. godine luksuzna jahta "Ferretti Custom Line" koja ostaje u vlasništvu "Heta lizing" do potpune naplate svih potraživanja po osnovu ugovora.

U rješenju o prekidu postupka sudije Zečević navodi se da je cjelishodnije za brže raspravljanje i smanjenje troškova da se prvo donese odluka u postupku koji se vodi po protivtužbi koju je podnio Marovićev advokat Bojović, a da se nakon okončanja tog spora odluči o osnovanosti zahtjeva iz predmetne tužbe.

Portal Analitika