Društvo

Izabrana još dva specijalna tužioca

U nastavku sjednice na kojoj je Tužilački savjet razmatrao prijave četiri kandidata, koja su se prijavila na javni oglas za specijalnog tužioca u Specijalnom državnom tužilaštvu, donijeta je odluka o izboru još dva kandidata za specijalnog državnog tužioca - Veljka Rutovića, dosadašnjeg tužioca i advokata Živka Savovića. Na prethodnoj sjednici Tužilački savjet donio je odluku o izboru šest specijalnih tužilaca. Zakonom je propisano da Specijalno državno tužilaštvo ima deset specijalnih tužilaca, tako da će za preostala dva mjesta ponovo biti raspisan konkurs.
Izabrana još dva specijalna tužioca
Portal AnalitikaIzvor

Tužilački savjet održao je i novu sjednicu na kojoj je za državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici izabrana Jelena Lučić Đaletić, dok su za tužioce u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici izabrani: Ana Bošković, Milica Anđelić i Nikola Boričić.

Obavljen je i razgovor sa 16 prijavljenih kandidata za tužioce u osnovnim državnim tužilaštvima u Nikšiću, Pljevljima, Ulcinju, Baru, Kotoru, Cetinju i Rožajama, navodi se u saopštenju.

Portal Analitika