Košarka

Skariolo saopštio preliminarni spisak, pozvan Mirotić

Selektor košarkaške reprezentacije Španije Serđo Skariolo saopštio je preliminarni spisak igrača za predstojeće Evropsko prvenstvo, a među pozvanim igračima su i dvojica iz NBA lige - Nikola Mirotić iz Čikaga i Vili Ernangomes iz Njujorka.
Skariolo saopštio preliminarni spisak, pozvan Mirotić
Portal AnalitikaIzvor

Mirotić je rođen u Podgorici i ima špansko i crnogorsko državljanstvo, pa je Skariolo odlučio da ga pozove u reprezentaciju Španije. Skariolo zbog povreda neće moći da računa na Rikija Rubija, Hosea Kalderona i Huana Karlosa Navara, ali su mu na raspolaganju braća Pau i Mark Gasol.

Španski mediji prenijeli su da je nastup Marka Gasola za reprezentaciju neizvjestan, pošto je na kraju sezone u NBA ligi postao slobodan igrač i pokušaće tokom ljeta da pronađe klub.

"Nadam se da će Mark riješiti svoju situaciju i da će biti sa nama", rekao je Skariolo.

On će prije početka Evropskog prvenstva morati da skrati spisak na 12 igrača. Evropsko prvenstvo održaće se od 5. do 20. septembra u Francuskoj, Njemačkoj, Hrvatskoj i Letoniji. Španija će u Berlinu igrati u Grupi B sa selekcijama Srbije, Islanda, Turske, Italije i domaćina Njemačke.

Evo spiska igrača ''furije'': Serhio Rodrigez, Serhio Ljulj, Rudi Fernandez, Pau Gasol, Mark Gasol, Viktor Klaver, Felipe Rejes, Fernando San Emeterio, Pablo Agiljar, Aleks Abrines, Dani Dies, Pau Ribas, Ćavi Rabaseda, Kvino Kolom, Giljem Vives, Nikola Mirotić, Vili Hernangomes,

Portal Analitika