Košarka

Đorđević i zvanično dogovorio dvogodišnju saradnju sa Panatinaikosom

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević u četvrtak je potvrdio da je dogovorio saradnju sa Panatinaikosom, te će sa „zelenima” u naredne dvije godine pokušati da povrati primat u Grčkoj, ali i na Starom kontinentu.
Đorđević i zvanično dogovorio dvogodišnju saradnju sa Panatinaikosom
Portal AnalitikaIzvor

„Sada sam na klupi tima koji pripada eliti. Osjećam ponos, ali i entuzijazam da počnem ovo putovanje. Imao sam nekoliko sastanaka sa čelnicima kluba, objasnili su mi svoje ideje i planove da naprave bazu od mladih igrača, a takve ideje imam i ja. Novi igrači će imati priliku da uče, a mi ćemo biti njihovi učitelji. Svaki veliki klub mroa da ima osnovu i ovo je pravi način kombinovanja iskustva i mladosti. Svaki veliki klub mora da postavi temelj sa nekoliko igrača iz svoje akademije”, rekao je Đorđević za zvanični sajt Panatinaikosa.

Đorđevićevi pomoćnici u Atini biće Sani Bećirović, Milan Minić i Goran Bientof.

Trenersku karijeru 47-godišnji Beograđanin počeo je 2006. godine, pošto je sjeo na klupu Armanija iz Milana. U Italiji je radio još u sezoni 2011/12, kada je vodio Beneton. Prošlog ljeta je preuzeo kormilo srpske reprezentacije, i na Svjetskom prvenstvu u Španiji je doveo Srbiju do srebrne medalje.

Portal Analitika